Premierul Victor Ponta a anuntat, miercuri, ca Romania sprijina coalitia internationala impotriva gruparii Stat Islamic si va lua parte la ceea ce este decis strategic si operational in cadrul acestei coalitii.

"Din toate discutiile cu toate institutiile statului, pot sa afirm deja public sprijinul Romaniei pentru coalitia internationala care se formeaza in vederea combaterii organizatiilor teroriste, Statul Islamic, este vorba despre Siria si Irak. Este vorba despre un efort international, la care Romania, asa cum a facut intotdeauna in ultimii ani, va participa cu ceea ce se decide din punct de vedere strategic si operational", a spus Ponta la inceputul sedintei de guvern, potrivit Mediafax.

Ponta a adaugat ca, la fel cum Romania a avut o pozitie foarte clara legata de agresiunea Federatiei Ruse in Ucraina, la fel are o pozitie foarte clara, dar si implicare in ceea ce inseamna un efort international de combatere a unei organizatii clar teroriste. Premierul a precizat ca ministrul de Externe si cel al Apararii au transmis pozitia Romaniei partenerilor din comunitatea transatlantica si internationala.

Statele Unite au anuntat ca peste 40 de tari vor participa, intr-un fel sau altul, la coalitia impotriva jihadistilor din cadrul gruparii Statul Islamic (SI), iar Fortele americane au efectuat pentru prima oara un atac aerian asupra unui obiectiv al jihadistilor in apropiere de Bagdad.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri