Legea initiata de senatorul PNL prevede, in forma inregistrata luni la Biroul Permanent al Senatului, ca premierul si Guvernul devin principala putere a statului. Proiectul cuprinde zece articole, primul fiind ”Prim-ministrul este statul. Indubitabil!”.

Urmatoarele articole sunt in aceeasi nota: ”Ministrul stie mai bine! Prim-ministrul, cel mai bine!”; ”Ministrul este mai presus de parlamentar. Mult mai sus!”; ”Parlamentarul are obligatia sa ridice mana. Si dreptul sa taca!”. Ministerul pentru relatia cu Parlamentul devine Ministerul pentru controlul Parlamentului, parlamentarii nu pot initia proiecte legislative fara a cere voie ministrului pentru controlul Parlamentului, acesta avand si dreptul de a scoate orice parlamentar recalcitrant din sala de plen, sunt alte prevederi cuprinse in proiectul depus de senatorul liberal la Biroul Permanent, potrivit Mediafax.

Celelalte articole stabilesc ca: ”Guvernul conduce numai prin Ordonante de Urgenta. Fara numar!”; ”Ordonantele de Urgenta sunt mai presus de lege. Mult mai sus!” si ”Guvernul poate dizolva Parlamentul prin Ordonanta de Urgenta”. Expunerea de motive a initiativei legislative mentioneaza: ”Pentru ca asa doreste domnul Ponta!”.

Citeste si:

”Am vrut sa protestez si sa trag un semnal de alarma fata de disctatura guvernamentala pe care tine domnul Ponta sa o impuna in continuare. Practic, acestea sunt ideile pe care le are domnul Ponta in cap, impreuna cu Ilie Sarbu si cu domnul Zgonea. E clar, dupa cum se comporta si dupa cum trateaza Parlamentul. Altfel, nu ar conduce tara prin ordonante de urgenta si nu ar respinge absolut tot ce se face in Parlament”, a declarat Bodea, solicitat sa-si explice gestul depunerii acestei initiative legislative.

Intrebat daca initiativa al carei autor este o va si vota, senatorul a raspuns: ”Nu cred ca va ajunge la vot. Dar nu, nu o voi vota. O vor vota pesedistii”.