”Avem nevoie ca, odata cu alegerea noului presedinte, sa resetam intregul sistem politic. Propun ca, odata cu noul presedinte, sa avem un nou Parlament si un nou Guvern. In calitate de presedinte al Romaniei, voi dizolva actualul Parlament si voi propune un nou prim-ministru, cu un nou Cabinet”, a spus Udrea, intr-o conferinta de presa. Intrebata cum va dizolva Parlamentul, in conditiile in care Constitutia prevede o singura posibilitate in acest sens, Udrea a raspuns: ”Da, e aceea prin care Guvernul propus cade in 60 zile de doua ori consecutiv. Eu propun varianta referendumului”, potrivit Mediafax.

”Prin referendumul pe care il voi convoca, voi cere poporului sa se pronunte asupra organizarii de alegeri anticipate, dizolvarea Parlamentului si organizarea de alegeri anticipate”, a spus Udrea, care a admis ca, in aceasta varianta, ar fi vorba despre o autodizolvare a Legislativului.
Ea a mai aratat ca e dispusa sa renunte si la un an de mandat pentru a se reveni la mandat prezidential de patru ani si la corelarea alegerilor parlamentare cu cele prezidentiale.

”Sunt dispusa sa renunt dupa patru ani la mandatul de presedinte astfel incat sa ne intoarcem la un mandat de presedinte de patru ani si la alegeri parlamentare si pentru presedintele Romaniei in acelasi timp”, a spus Udrea.