Basescu: Mandatul meu se termina pe 21 decembrie; nu pot sa raman nicio ora dupa

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, inaintea plecarii la Consiliul European, ca mandatul sau se termina pe 21 decembrie si ca nu poate, constitutional, sa ramana in functie nici macar o ora dupa ora 24.00, precizand ca nu isi doreste o asemenea situatie.

Presedintele a declarat inainte de plecarea la Consiliul European de la Bruxelles, ca doreste sa faca o mentiune, "avand in vedere ca in ultima vreme a constatat ca acest subiect este dezbatut public, cum face presedintele Basescu sa isi prelungeasca mandatul si care sunt efectele a ceea ce se intampla in competitia prezidentiala, ca presedintele sa mai stea, sa ne prinda vremea Martisoarelor cu el la Cotroceni", relateaza Mediafax.

"Indiferent ce se intampla in competitia prezidentiala, mandatul meu se termina pe 21 decembrie, la ora 24.00. Pe 22 decembrie, altcineva trebuie sa fie la Palatul Cotroceni, ori un nou ales ori presedintele Senatului sau al Camerei Deputatilor, sau ma rog, cum vor fi jocurile, avand in vedere ca presedintele Senatului este si candidat", a spus Basescu.

De pe data de 22, ar trebui sa fie un alt presedinte la Cotroceni.

Basescu a precizat ca, "de pe data de 22, ar trebui sa fie un alt presedinte la Cotroceni" si a mentionat ca nu exista niciun articol constitutional care sa permita presedintelui in exercitiu sa isi prelungeasca mandatul chiar si cu o zi, doar, "Doamne fereste, in situatia unui razboi".

Citeste si:
Băsescu: Trump, pe cale să îşi facă ţara praf şi pulbere
Băsescu: Trump, pe cale să...

"Desi suntem cu doi candidati in fruntea sondajelor, care niciunul nu e bun pentru presedintia Romaniei, eu nu pot ramane nicio zi dupa terminarea mandatului prezidential", a sustinut Basescu si a cerut ca "acest subiect sa nu mai fie unul de dezbatere, pentru ca nu are fond problema".

"Va rog, plecati de la premisa ca nu pot, constitutional, sa raman nicio macar o ora dupa data de 21 , ora 24.00, pentru ca ar fi exercitatea ilegala de mandat de presedinte, si in niciun caz nu voi abandona principul din cei zece ani de mandat, de a apara Constitutia. Rog sa nu se mai speculeze pe tema cat ramane Basescu dupa data de 21. Ii linistesc pe toti, nu raman niciun minut", a afirmat Traian Basescu. El a mai spus ca isi doreste sa isi exercite mandatul pana in ultima zi, cu toate prerogativele sale, dar in niciun caz nu isi doreste sa prelungeasca mandatul "nici macar cu o zi".


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri