Tariceanu, propunerea lui Ponta pentru functia de premier: Va veni momentul in care sa reconsideram nivelul actual de 16% al cotei unice

Romania are cea mai scazuta fiscalitate din Europa si va veni momentul in care nivelul actual de 16% al cotei unice sa fie reconsiderat pentru ca pretentiile sunt in crestere, exista nemultumiri legate de lipsa de proiecte in infrastructura sau a altor investitii, a declarat in urma cu o saptamana, la Europa FM, Calin Popescu Tariceanu, propus de Victor Ponta pentru functia de premier.

„Unii au fetisizat ideea de cota unica a carei paternitate mi-o asum, dar nu asta este problema. Problema este nivelul de taxe. Cota unica a fost gandita dintr-un alt motiv, dintr-un motiv de simplificare a cadrului fiscal. Asadar, ceea ce este insa o problema care trebuie discutata in Romania este ca romanii ar fi foarte fericiti sa traim cu cota unica de 16% si sa avem cheltuieli ca si cand impozitele s-ar colecta in Germania sau in Franta, la nivelul de fiscalitate de acolo. Dar acest lucru evident ca nu se poate. Adica, in momentul in care vad nemultumiri ca nu se fac si mai multe lucrari de infrastructura fizica in transporturi, nu investim in alte domenii, atunci trebuie sa ne gandim si la nivelul de impozitare pe care vrem sa il platim”, a declarat Tariceanu.

Citeste articolul integral pe Adevarul.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri