Corlatean exonereaza presedintii sectiilor de eventuale sanctiuni dupa turul I: Si-au facut datoria

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a precizat, vineri, la sediul MAE, ca nu vor fi sanctiuni in urma primului tur de scrutin al alegerilor prezidentiale, intrucat nu a gasit motive, adaugand ca presedintii birourilor sectiilor de votare si-au facut datoria.

”Din acest punct de vedere, am costatat ca presedintii birourilor sectiilor de votare au fost, toti, prezenti, pe toata durata procesului electoral si si-au facut datoria”, a afirmat Corlatean, adaugand ca si diplomatii din ambasade au fost prezenti in ziua votului.

”Dupa cum stiti, a fost problema, intre altele, a retragerii unor reprezentanti ai partidelor politice. Ceea ce ne intereseaza acum este punerea in practica a completarii componentei birourilor sectiilor de votare, in termenul indicat, de cinci zile, potrivit deciziei BEC, dar si punerea la dispozitie de personal suplimentar. (...) Nu am gasit motive, astazi, pentru sanctiuni, dar am cerut cu mare fermitate tuturor repezentantilor MAE sa isi faca datoria si sa se organizeze foarte bine”, a spus Corlatean, potrivit Mediafax.

Intrebat despre suplimentarea sectiilor de votare in strainatate, ministrul de Externe a aratat ca a avut aceasta discutie, in cadrul sedintei Biroului Electoral Central, inca de marti, privind prevederile legale in acest context, BEC adoptand o hotarare ”care nu confirma existenta unei baze juridice, potrivit legii (...) si nu permite infiintarea de noi sectii”.

Nu putem bulversa oamenii cu cateva zile inainte de vot.

Citeste si:
Delir al lui Titus Corlatean: Neomarxisti! Securisti! Moral-crestini!
Delir al lui Titus Corlatean:...

De altfel, Corlatean a mentionat ca, pentru infiintarea de noi sectii de votare, este necesara o intreaga procedura, care cuprinde solicitarea aprobarii autoritatilor din statul care acrediteaza, dar si chestiuni de ordin logistic, practic, personal, securizarea sediului.

”Nu putem bulversa oamenii cu cateva zile inainte de vot, din acest punct de vedere, dar printr-o mai buna organizare si o utlizare la maximu, a capacitatii logistice evident va creste numarului celor care doresc sa voteze”, a explicat Titus Corlatean.

Despre posibilitatea prelungirii perioadei de votare, Corlatean a precizat ca ”dispozitiile legale sunt foarte clare, iar programul de vot sa desfasoara intre orele 7.00 si 21.00”, find vorba despre o decizie a Biroului Electoral Central, fundamentata pe lege.

Titus Corlatean a mai declarat ca MAE va continua sa sprijine, in conditii de neutralitate, procesul electoral, inclusiv in ziua votului, pentru ca institutia MAE sa fie in afara jocurilor politice si in afara acuzelor politice.
”Este datoria mea, ca ministru de Externe, sa apar imaginea si prestigiul corpului diplomatic romanesc” a mai afirmat ministrul de Externe.

Citeste si:
Ce spune ministrul de externe ungar despre relațiile cu Uniunea...
Ce spune ministrul de externe...

Sursa foto: Mediafax Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri