Titus Corlatean pleaca de la conducerea MAE in urma protestelor privind votul din diaspora

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, isi va anunta luni, demisia din functie, in urma protestelor privind votul din diaspora, arata surse oficiale.

UPDATE [12.00] Ministrul Titus Corlatean a anuntat, luni, ca l-a informat pe premierul Victor Ponta ca a decis sa-si depuna mandatul de ministru, mentionand ca MAE isi mentine pozitia ca nu exista baze legale pentru infiintarea de noi sectii de votare in strainatate la turul 2, potrivit Mediafax.

Corlatean a spus ca in noaptea de vineri spre sambata, la 23.58, s-a primit la MAE pe fax un comunicat BEC in care se preciza ca nu exista niciun impediment legal pentru organizarea de noi sectii de votare. El a precizat ca in hotararea anterioara a BEC, act cu forta juridica, nu exista precizarea din comunicat, iar comunicatul nu are forta juridica.

El a mai adaugat ca MAE isi mentine pozitia ca nu exista baze legale pentru infiintarea de noi sectii de votare in strainatate la turul 2. Corlatean a mai spus ca nu accepta ca MAE sa fie implicat in jocul electoral al "domnilor Basescu si Iohannis". El a mentionat ca l-a informat pe premier ca a decis sa isi depuna mandatul de ministru.

Nu pot accepta ca institutia MAE sa fie fortata, obligata sa incalce legea.

Citeste si:
Delir al lui Titus Corlatean: Neomarxisti! Securisti! Moral-crestini!
Delir al lui Titus Corlatean:...

"Ca ministru, am obligatia sa asigur, impreuna cu echipa MAE, respectarea legalitatii, dar si prezervarea imaginii si prestigiului institutiei MAE. In consecinta, l-am informat cu putina vreme in urma pe primul-ministru si va informez si pe dumneavostra ca am decis sa imi depun mandatul de ministru al Afacerilor Externe", a spus Corlatean.

El a aratat ca nu poate accepta sa ofere motive de contestare a rezultatelor alegerilor prezidentiale din turul doi pe considerente de nelegalitate a infiintarii de noi sectii de votare in strainatate. "Nu pot sa accept si nu accept sa incalc legea si legalitatea, nu pot accepta ca institutia MAE sa fie fortata, obligata sa incalce legea si legalitatea pe considerente de interese politice, electorale, ale domnilor Basescu si Iohannis si nu pot accepta sa ofer motive de contestare a rezultatelor alegerilor prezidentiale din turul doi pe considerente de nelegalitate a infiintarii de noi sectii de votare in strainatate", a subliniat Corlatean.

"In consecinta, pentru ca doresc sa respect legea, am decis sa imi depun mandatul de ministru al Afacerilor de Externe", a conchis Corlatean.

Anterior, surse oficiale declarau ca ministrul de Externe, Titus Corlatean, isi va anunta, luni, demisia din functie, dupa ce premierul Victor Ponta a fost informat despre intentia ministrului de a demisiona.

Citeste si:
Ce spune ministrul de externe ungar despre relațiile cu Uniunea...
Ce spune ministrul de externe...

Saptamana trecuta, in Bucuresti si in mai multe orase ale tarii au avut manifestatii de protest fata de modul in care a fost organizat votul in diaspora la primul tur al prezidentialelor, manifestatiile avand si un caracter antiguvernamental. De asemenea, presedintele Traian Basescu a cerut, de doua ori, demiterea lui Corlatean.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri