Klaus Iohannis: Titus Corlatean nu va fi ministru la nimic. Am chemat partidele la consultari in urma referendumului

Presedintele Romaniei Klaus Iohannis a declarat joi, in cadrul unei conferinte de presa, ca a invitat partidele politice la consultari pentru a gasi solutii de a transpune rezultatele referendumului in Constitutie. Legat de propunerile primite pentru ministere, presedintele a anuntat ca nu il va numi pe Titus Corlatean in functia de vicepremier, numindu-l "artizanul catastrofei de la alegerile prezidentiale din 2014".

"Sunt foarte bucuros sa anunt ca 6,5 milioane de romani au raspuns cu "DA" la cele doua intrebari. Acum suntem in momentul in care trebuie sa decidem cum sa punem in practica ceea ce a decis poporul prin referendum. Pentru a gasi cele mai bune proceduri, solutii, am decis sa convoc partidele parlamentare la consultari. Ceea ce a decis poporul trebuie pus in practica, adica in Constitutie. Asta se face in parlament, in prima faza. Am trimis chiar adineauri invitatiile pentru zilele de marti si miercuri, saptamana viitoare, pentru a gasi impreuna cele mai bune solutii", a spus Iohannis.

Legat de propunerile primite pentru portofoliile de ministru, Iohannis a declarat ca il va respinge pe Titus Corlatean, urmand sa analizeze celelalte propuneri.

"Am primit propuneri pentru ministri si ma voi referi doar la una, celelalte le discutam cu alte ocazii. Imaginati-va ca PSD nu a gasit altceva mai bun de facut decat sa il propuna pe Corlatean, artizanul catastrofei de la alegerile prezidentiale din 2014. Nu e suficient ca PSD si-a batut joc de romani in 2014, in 2019. Indrazneste sa mi-l propuna pe artizantul catastrofei de la alegerile din 2014. Mi se pare o alegere total nepotrivita. Aceasta propunere va fi clar respinsa. Titus Corlatean nu va fi ministru la nimic", a declarat Iohannis.

Legat de cererile de demisie a ministrilor de Externe si de Interne, considerati de presedintele Iohannis responsabili pentru problemele de la alegerile europarlamentare si referendum, Iohannis a precizat ca el a cerut demiterea acestora, iar premierul Viorica Dancila i-a transmis ca va analiza situatia.

Citeste si:
Klaus Iohannis: Haideți să ne vaccinăm, ca să revenim la...
Klaus Iohannis: Haideți să ne...

"Vina politica e clar la guvern. (...) Este evident ca vinovati sunt ministrul de Externe si cel de Interne. Eu am cerut demiterea lor ca sanctiune politica. (...) Premierul a spus ca ramane sa mai judece chestiunea", a spus Iohannis.

Premierul Viorica Dancila a transmis miercuri presedintelui Klaus Iohannis propunerile de numire a noilor ministri de la Justitie, Fonduri Europene si de la Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni, dar si pentru functia de vicepremier pentru implementarea parteneriatelor strategice.

Potrivit Guvernului, pentru portofoliul de viceprim-ministru pentru implementarea parteneriatelor strategice ale Romaniei a fost propus Titus Corlatean.

Citeste si:
Coronavirus 7 mai | Rata de incidență din București, sub 2 la mia...
Coronavirus 7 mai | Rata de...
Sursa foto: Alexandros Michailidis / Shutterstock
Despre autor
Anca Olteanu
 Anca este web editor la wall-street.ro.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri