Liderul PNL Klaus Iohannis a declarat, marti, intrebat despre incidentul de la sediul ACL, ca "aceasta campanie electorala a devenit abominabila", mentionand totodata ca simbolul gainii sau cocosului cu capul taiat a fost folosit de nazisti in anii '40 si reprezinta o amenintare directa cu moartea, potrivit Mediafax.

"N-am crezut ca discut in aceasta campanie despre gaini, dar iata ca am ajuns si aici. Pot sa va spun ca aceasta campanie electorala a devenit abominabila. Domnule Ponta, ati reusit un record. Este cu distanta cea mai mizerabila campanie din ’90 incoace. Iar legat de acest simbol, probabil nu stiti, este un simbol foarte vechi. Este o amenintare directa cu moartea. Ultima data cand cineva a folosit astfel de simboluri a fost in anii ’40 si acest simbol a fost folosit de nazisti. Daca arunci cuiva o gaina cu capul taiat sau un cocos cu capul taiat peste gard sau in casa, este o amenintare directa cu moartea si nazistii au avut grija sa si execute pe respectivul. De aceea imi permit sa spun, dragii mei, nu am crezut ca vom ajunge vreodata in Romania la acest nivel de campanie electorala.

Sa foloseasca unii in campanie simboluri si amenintari cu moartea, folosite ultima data de nazisti, nu am crezut. Domnule Ponta, poate acum, in ultimul moment, va dati seama ca este gresit sa aruncati Romania in aer doar ca sa ajungeti dumneavoastra presedintele Romaniei", a spus Iohannis, intr-o conferinta de presa sustinuta la sediul ACL, alaturi de presedintele PPE, Joseph Daul. Mai multe gaini, unele dintre ele moarte, au ajuns, marti, in curtea sediului ACL din Soseaua Kiseleff, pasarile avand la gat biletele pe care scrie: "Eu sunt Iohannis","Mi-e frica de dezbatere". Incidentul a avut loc cu putin timp inainte de sosirea la sediul ACL a presedintelui PPE, Joseph Daul, care urma sa aiba o intalnire cu Klaus Iohannis, Vasile Blaga si Anca Boagiu.