Klaus Iohannis a obtinut un scor de 81,7% in municipiul Sibiu la turul II al alegerilor, unde este primar de 14 ani. In judet a obtinut peste 80 de procente in alte 24 de localitati.

Potrivit rezultatelor finele ale scrutinului din 16 noiembrie, anuntate joi de Biroul Electoral Central (BEC), candidatul ACL, Klaus Iohannis, a fost votat de 81,7% din alegatorii din municipiul Sibiu. Din totalul de 106.254 de persoane care au votat in Sibiu, 86.130 l-au ales pe Klaus Iohannis si 19.282 (18,29%) pe Victor Ponta, relateaza Mediafax.

Klaus Iohannis este primar al Sibiului din anul 2000. Atunci, el l-a invins in al doilea tur de scrutin pe social-democratul Ioan Cindrea, obtinand 69,18% din voturi. La urmatoarele alegeri locale, Klaus Iohannis fost votat din primul tur de scrutin. In 2004, a reusit sa castige al doilea mandat de primar cu 88,7% din voturi, unul dintre cele mai mari scoruri din tara. La alegerile locale din 2008, Iohannis a luat 83,2% din voturi, iar in iunie 2012 el a fost votat de 77,9% dintre alegatori.

Iohannis, scor record in localitati sibiene conduse de primari PSD

La Medias, cel de-al doilea municipiu al judetului Sibiu, Klaus Iohannis a obtinut 79,70% din voturi, iar Victor Ponta 20,29%. Potrivit BEC, Iohannis a obtinut peste 80% dintre voturile exprimate in alte 24 de unitati administrativ-teritoriale din judetul Sibiu, din totalul de 64. Multe dintre aceste localitati sunt conduse de primari ai PSD.

Cel mai mare procent in favoarea lui Klaus Iohannis - 89,22% - s-a inregistrat in localitatea Orlat din Marginimea Sibiului, condusa de un primar PDL. Cele mai putine voturi - 44,37% - Iohannis le-a primit in comuna Altana, condusa de un primar PSD. Potrivit BEC, in judetul Sibiu au votat 250.797 de persoane, reprezentand 66,59% dintre alegatorii inscrisi pe liste.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri