Primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a anuntat, luni, ca va candida din partea FDGR pentru functia de primar ramasa vacanta dupa alegerea lui Klaus Iohannis ca sef al statului si considera "oportuna" organizarea de alegeri anticipate in 2015, transmite corespondentul Mediafax.

Primarul interimar al municipiului Sibiu, Astrid Fodor, a anuntat, luni, intr-o conferinta de presa, ca va candida pentru functia de primar ramasa vacanta dupa alegerea lui Klaus Iohannis ca sef al statului. "In cazul in care se vor organiza alegeri, voi candida pentru functia de primar", a declarat Astrid Fodor.

Intrebata daca i se pare oportun sa se organizeze alegeri anticipate in 2015 sau daca scrutinul ar trebui sa aiba loc doar in 2016, la termen, Astrid Fodor a raspuns: "Mie mi se pare oportun sa se organizeze alegeri anticipate". Aceasta a precizat ca va candida "categoric" din partea FDGR.

"Candidatura categoric va fi din partea FDGR, eu nu am nicio intentie vreodata sa ma afiliez altui partid decat FDGR", a mai spus Fodor, care a precizat ca nu au existat discutii cu alte partide despre o eventuala sustinere a sa. Intrebata daca se asteapta ca PNL sa aiba candidat propriu la Primaria Sibiu, Astrid Fodor a raspuns: "Fiecare isi stabileste strategia, nu conteaza la ce ma astept eu, este problema fiecaruia".

Fostul viceprimar al municipiului Sibiu Astrid Fodor a devenit primar interimar dupa alegerea lui Klaus Iohannis in functia de sef al statului.

Citeste si:
Sibiul va avea peste 40 de centre de închiriere pentru 540 de...
Sibiul va avea peste 40 de...

Astrid Fodor s-a nascut in 6 noiembrie 1953, la Sibiu. Jurist de profesie, Astrid Fodor a lucrat in mediul privat din Sibiu si Medias si a detinut functia de director economic al Consistoriului Evanghelic. Astrid Fodor este membra a Forumului Democrat al Germanilor din Romania si a fost aleasa pentru prima data in functia de consilier local in 2004. Patru ani mai tarziu, ea a devenit si viceprimar al municipiului Sibiu, facand parte din echipa lui Klaus Iohannis.

Potrivit celei mai recente declaratii de avere, Astrid Fodor detine o parte dintr-un teren de peste 600 de metri patrati in extravilanul municipiului Medias si un autoturism Peugeot, cumparat in 2006. Astrid Fodor are un credit de 33.000 de lei contractat de la o banca in anul 2013. De asemenea, in anul 2013, Astrid Fodor a castigat 38.256 de lei de la Primaria Sibiu. Klaus Iohannis a castigat de patru ori alegerile pentru Primaria Sibiu, candidand din partea FDGR. La scrutinele din 2008 si 2012, candidatura sa a fost sustinuta si de catre PNL, formatiune care nu a avut un candidat propriu, dar a detinut de fiecare data un fotoliu de viceprimar.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Surse: Alegerile locale au loc pe 27 septembrie - parlamentarele, pe 6 decembrie
Setari Cookie-uri