''Speram ca se va ajunge la o schimbare majora si se va depasi pauza provocata de atitudinea pe care au avut-o autoritatile romane, criticand pozitia Rusiei nu numai in contextul crizei ucrainene, dar si al altor probleme internationale'', a afirmat purtatorul de cuvant al Ministerului rus de Externe, Aleksandr Lukasevici, citat de agentia de presa rusa TASS.

Angela Merkel, catre Iohannis: Relatiile dintre Romania si Germania pot fi aprofundate

Curtea Constitutionala a validat rezultatul alegerilor prezidentiale si alegerea lui Klaus Iohannis functia de presedinte al Romaniei. Ceremonia, la care urmeaza sa participe presedintele ales si presedintele Traian Basescu, urmeaza sa aiba loc la ora 12.00.

Citeste si:

Curtea Constitutionala a adoptat, in unanimitate, doua hotarari, una pentru validarea rezultatului alegerilor prezidentiale, iar cea de a doua pentru validarea alegerii in functia de presedinte a lui Klaus Iohannis. La ora 12.00 urmeaza sa aiba loc ceremonia de validare a rezultatului alegerilor, anunta Mediafax.

Lui Klaus Iohannis urmeaza sa i se inmaneze un exemplar al actului de validare a rezultatului alegerilor. Conform Legii 370/2004 pentru alegerea presedintelui Romaniei, actul de validare a rezultatului alegerilor se intocmeste in trei exemplare, dintre care unul ramane la Curtea Constitutionala, unul se prezinta Parlamentului, pentru depunerea juramantului prevazut de Constitutie, iar al treilea se inmaneaza candidatului ales.

Administratia Prezidentiala a anuntat ca presedintele Traian Basescu participa, la ora 12.00, la sedinta de validare a alegerii lui Klaus Iohannis in functia de presedinte al Romaniei de catre plenul Curtii Constitutionale. BEC a finalizat joi procesul-verbal privind centralizarea rezultatelor votului din turul II al prezidentialelor, potrivit caruia Klaus Iohannis este declarat castigator al scrutinului.