"Eu am si lansat aceasta idee, de fapt e o chestie firesca, va trebui (sa fie convocate, n.r.) organele executive de partid si apoi un Congres, cred eu, special, sa faca o analiza serioasa si sa traga concluziile cuvenit, cum anume...Parerea mea e ca se impune un Congres tocmai pentru a da un semnal de mobilizare a fortelor de care dispune partidul", a spus Iliescu.

Intrebat daca este necesar acest Congres si pentru a da un semnal de schimbare a echipei de conducere a PSD, Iliescu a raspuns: "Asta e altceva. Se va discuta si...".

Iliescu a precizat ca la Congres trebuie facuta o analiza nu numai privind greselile din campanie, dar si perceptia electoratului fata de PSD. "Nu e vorba numai despre campanie, este perceptia - eu nu vreau sa dau calificative nimanui - dar este perceptia electoratului, deci trebuie sa stam sa analizam mai atent si asta trebuie sa o faca oamenii responsabili din partid. De aia am spus sa fie si un CExN, sa fie si un Consiliu, poate si un Congres extrordinar care sa analizeze si sa dezbata si sa traga toate concluziile cuvenite la nivel de centru si de organizatii locale in ce priveste programul partidului pentru perioada urmatoare, ca urmeaza doi ani nu usori si alegerile parlamentare din 201", a spus Iliescu.

El a aratat ca, oricum, PSD trebuie sa vina cu un proiect si cu un program pentru urmatorii doi ani, dar si pentru alegerile parlamentare din 2016.

Sursa foto: MediafaxFoto