Senatorul Marko Bela, fost presedinte UDMR, a declarat, luni, ca formatiunea maghiara va discuta saptamana aceasta, de principiu, despre o noua majoritate cu PNL si probabil in 2015 va incerca formarea unei alte majoritati parlamentare.

Intrebat la RFI daca UDMR-ul ar fi dispus sa discute cu PNL despre formarea altei majoritati parlamentare, Marko Bela a raspuns: "Vom discuta acest lucru probabil deja saptamana aceasta, cand se va intruni conducerea UDMR, dar probabil ca numai in principiu, fiindca dupa cunostintele mele nu au existat astfel de tatonari". Senatorul UDMR a adaugat ca, probabil, anul viitor se va incerca formarea unei alte majoritati, conform Mediafax.

”Nu UDMR va decide daca se schimba Guvernul sau nu. Acest lucru depinde de majoritatea parlamentara si depinde si de voturile UDMR. Dar in acest moment, n-am cunostinta ca ar exista din partea Opozitiei o intentie imediata de a forma o anumita majoritate. Banuiesc ca mai curand sau mai tarziu probabil ca la anul se va incerca formarea unei alte majoritati si atunci noi insine va trebui sa vedem ce facem, dar decizia, dupa parerea mea, nu este a momentului”, a mai spus fostul presedinte al UDMR.

Votul electoratului maghiar, analizat de UDMR

Presedintele UDMR Kelemen Hunor declarase saptamana trecuta, ca Uniunea nu cauta pretexte pentru iesirea de la guvernare si ca, in momentul de fata, incearca sa inteleaga ce s-a intamplat la vot si care a fost resortul care a stat la baza votului electoratului maghiar.

Intrebat daca sunt motive pentru iesirea de la guvernare, Kelemen spunea: ”Noi am facut un acord pana in 2016. Acolo sunt prevazute lucruri care trebuie facute. Suntem dupa opt luni de guvernare si e greu sa facem un bilant (...) Pe parcursul unei guvernari s-ar putea sa apara fel de fel de probleme neprevazute, dar in acest moment eu nu caut motive pentru a iesi sau argumente, pretexte pentru a iesi de la guvernare, acum vreau sa inteleg ce s-a intamplat duminica. Trebuie sa intelegem de ce electoratul maghiar a votat asa cum a votat si care a fost argumentul majoritatii pentru un astfel de vot. Eu stiu care a fost”.

Citeste si:
Thailandezii sfatuiti de guvern sa faca dus mai rar din cauza secetei
Thailandezii sfatuiti de...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Orban: Cel mai probabil vom amana dublarea alocatiilor