In cadrul unei conversatii telefonice cu presedintele ales al Romaniei, "Petro Porosenko l-a felicitat pe Klaus Iohannis pentru victoria la alegerile prezidentiale si i-a multumit pentru un sprijin ferm fata de suveranitatea si integritatea teritoriala a Ucrainei", a anuntat luni seara serviciul de presa al presedintiei de la Kiev. De asemenea, Porosenko si-a exprimat speranta ca relatiile de buna vecinatate cu Romania vor fi dezvoltate si ca Bucurestiul va sustine in continuare Ucraina. "Romania a fost prima tara care a ratificat Acordul de Asociere intre Ucraina si UE, iar sprijinul sau pentru aspiratiile noastre de integrare europeana este foarte important", a adaugat Petro Porosenko, invitandu-l pe noul presedinte al Romaniei sa viziteze Ucraina, anunta Mediafax.

La randul sau, Iohannis i-a multumit sefului statului ucrainean pentru felicitari si l-a asigurat ca va sustine Ucraina in demersul sau european.

Si presedintele Frantei, Francois Hollande (foto), i-a transmis recent felicitari lui Klaus Iohannis pentru castigarea alegerilor prezidentiale, intr-o scrisoare transmisa prin ambasadorul Frantei la Bucuresti, Francois Saint-Paul. Iohannis a avut in cursul diminetii de miercuri o intrevedere cu ambasadorul Fratei la Bucuresti, care i-a inmanat mesajul de felicitare al presedintelui Frantei.

Citeste si:

”Cu ocazia alegerii dumneavoastra in functia de Presedinte al Romaniei, sunt bucuros sa va adresez sincerele mele felicitari si urarile mele de succes in indeplinirea inaltei dumneavoastra misiuni. Romania si Franta sunt legate de o prietenie veche si puternica, pe care doresc sa o dezvolt si mai mult. Prin apartenenta sa la francofonie, Romania impartaseste cu Franta atasamentul pentru o lume care respecta diversitatea, in special cea culturala si lingvistica, al carei simbol este si victoria dumneavoastra, pe care o salut”, se arata in scrisoarea semnata de Francois Hollande.