Vicepresedintele a subliniat relatia bilaterala puternica si si-a exprimat aprecierea pentru contributia Romaniei la NATO, pentru sprijinul ei fata de Ucraina si eforturile de a invinge gruparea Stat Islamic. Joe Biden i-a transmis, de asemenea, presedintelui ales condoleante pentru accidentul de elicopter din 21 noiembrie si a multumit Romaniei pentru sacrificiile sale in cadrul fortei NATO din Afganistan (ISAF).

Vicepresedintele american si presedintele ales Klaus Iohannis au discutat, de asemenea, despre importanta critica a reformelor privind statul de drept, atat ca motor al cresterii economice, cat si ca o problema de securitate nationala.

La scrutinul prezidential din luna noiembrie, Klaus Iohannis a obtinut 6.288.769 voturi valabil exprimate, iar Victor Ponta 5.264.383 voturi, conform datelor Biroului Electoral Central. Curtea Constitutionala a anuntat, in sedinta solemna, validarea alegerii lui Klaus Iohannis in functia de presedinte, actul de validare a rezultatului alegerilor fiindu-i inmanat presedintelui ales.

Sursa foto: MediafaxFoto