"Tatiana Niculescu Bran va fi purtatorul meu de cuvant ca Presedinte al Romaniei, incepand cu data de 21 decembrie. Lista integrala a echipei care ma va insoti la Cotroceni va fi data publicitatii saptamana viitoare", a scris Klaus Iohannis pe contul sau de Facebook. Tatiana Niculescu Bran, scriitoare si fost jurnalist la BBC, a scris anterior pe contul sau de Facebook ca presedintele ales, Klaus Iohannis, i-a propus sa-i fie purtator de cuvant si consilier de comunicare la Palatul Cotroceni, informatia fiind confirmata de persoane din staff-ul lui Iohannis, informeaza Mediafax.

”O stire despre mine (sper sa fie o veste buna). Presedintele ales al Romaniei, dl. Klaus Iohannis, mi-a propus sa-i fiu purtator de cuvant si consilier de comunicare. Sunt onorata ca s-a gandit la mine. Las deoparte cartea pe care ma apucasem s-o scriu, si devin, asadar, din purtatoare de cuvinte, purtatoare de cuvant”, a scris aceasta pe pagina de Facebook.

Fosta jurnalista si scriitoare, sefa comunicarii la Cotroceni

Informatia a fost confirmata de surse din staff-ul presedintelui ales, Klaus Iohannis. Potrivit CV-ului postat pe site-ul Editurii Polirom,Tatiana Niculescu Bran a absolvit, Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti si Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. Intre 1995 si 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, Sectia Romana de la Londra. Intre 2004 si 2008, ea a condus biroul BBC World Service de la Bucuresti. In anul 2006, Tatiana Niculescu Bran a publicat primul roman non-fictional din literatura romana, ”Spovedanie la Tanacu”, urmat, in 2007, de ”Cartea Judecatorilor”.

Cele doua romane, in dramatizarea autoarei, au devenit piese de teatru. ”Spovedanie la Tanacu” a avut premiera la New York in 2007, in regia lui Andrei Serban. Acelasi volum a inspirat, de asemenea, filmul ”Dupa dealuri” al lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012. In 2010, Liternet i-a publicat piesa de teatru ”Brancusi contra SUA”, o abordare inedita a celebrului proces cu acelaai nume intentat de Brancusi statului american in 1926. La Editura Polirom, Tatiana Niculescu Bran a mai publicat ”Noptile Patriarhului” (2011), ”In Iara lui Dumnezeu” (2012), ”Spovedanie la Tanacu” (ed. a II-a, 2012, 2013; roman tradus in limba italiana) si ”Cartea Judecatorilor” (ed. a II-a, 2013).