Iohannis confirma alegerea Tatianei Niculescu Bran ca sefa a comunicarii la Cotroceni; lista completa, saptamana viitoare

Presedintele ales, Klaus Iohannis, a confirmat, printr-o postare pe Facebook, ca Tatiana Niculescu Bran va fi purtatorul sau de cuvant incepand cu data de 21 decembrie, cand va depune juramantul in Parlament. Lista integrala a echipei care il va insoti la Palatul Cotroceni va fi data publicitatii saptamana viitoare.

"Tatiana Niculescu Bran va fi purtatorul meu de cuvant ca Presedinte al Romaniei, incepand cu data de 21 decembrie. Lista integrala a echipei care ma va insoti la Cotroceni va fi data publicitatii saptamana viitoare", a scris Klaus Iohannis pe contul sau de Facebook. Tatiana Niculescu Bran, scriitoare si fost jurnalist la BBC, a scris anterior pe contul sau de Facebook ca presedintele ales, Klaus Iohannis, i-a propus sa-i fie purtator de cuvant si consilier de comunicare la Palatul Cotroceni, informatia fiind confirmata de persoane din staff-ul lui Iohannis, informeaza Mediafax.

”O stire despre mine (sper sa fie o veste buna). Presedintele ales al Romaniei, dl. Klaus Iohannis, mi-a propus sa-i fiu purtator de cuvant si consilier de comunicare. Sunt onorata ca s-a gandit la mine. Las deoparte cartea pe care ma apucasem s-o scriu, si devin, asadar, din purtatoare de cuvinte, purtatoare de cuvant”, a scris aceasta pe pagina de Facebook.

Fosta jurnalista si scriitoare, sefa comunicarii la Cotroceni

Informatia a fost confirmata de surse din staff-ul presedintelui ales, Klaus Iohannis. Potrivit CV-ului postat pe site-ul Editurii Polirom,Tatiana Niculescu Bran a absolvit, Facultatea de Litere a Universitatii din Bucuresti si Institutul European de Jurnalism de la Bruxelles. Intre 1995 si 2004 a fost redactor la Radio BBC World Service, Sectia Romana de la Londra. Intre 2004 si 2008, ea a condus biroul BBC World Service de la Bucuresti. In anul 2006, Tatiana Niculescu Bran a publicat primul roman non-fictional din literatura romana, ”Spovedanie la Tanacu”, urmat, in 2007, de ”Cartea Judecatorilor”.

Cele doua romane, in dramatizarea autoarei, au devenit piese de teatru. ”Spovedanie la Tanacu” a avut premiera la New York in 2007, in regia lui Andrei Serban. Acelasi volum a inspirat, de asemenea, filmul ”Dupa dealuri” al lui Cristian Mungiu, film dublu premiat la Festivalul de la Cannes 2012. In 2010, Liternet i-a publicat piesa de teatru ”Brancusi contra SUA”, o abordare inedita a celebrului proces cu acelaai nume intentat de Brancusi statului american in 1926. La Editura Polirom, Tatiana Niculescu Bran a mai publicat ”Noptile Patriarhului” (2011), ”In Iara lui Dumnezeu” (2012), ”Spovedanie la Tanacu” (ed. a II-a, 2012, 2013; roman tradus in limba italiana) si ”Cartea Judecatorilor” (ed. a II-a, 2013).

Citeste si:
Iohannis îi felicită pe Biden și pe Kamala Harris
Iohannis îl felicită pe...


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri