Prim-vicepresedintele PNL Catalin Predoiu a afirmat marti, de Ziua Internationala Anticoruptie, ca vrea inlocuirea guvernului corupt neocomunist Ponta-PSD, in vederea continuarii politicilor anticoruptie, precizand totodata ca mutarile Presedintelui Iohannis din urmatoarele trei luni vor fi ”cruciale” pentru democratie.

”In urma cu 11 ani, ONU proclama 9 decembrie Ziua Internationala Anticoruptie (adoptata si de Romania un an mai tarziu), semnal clar privind existenta unui fenomen international al coruptiei si al deciziei de a-l combate prin politici, legi si institutii anticoruptie. Continuarea politicilor, legilor si institutiilor anticoruptie in Romania vor fi posibile pe termen lung daca inlocuim guvernul corupt neocomunist Ponta-PSD cu un guvern pe linia noii politicii stabilite prin votul din 16 noiembrie. De aceea, mutarile Presedintelui Iohannis din urmatoarele trei luni vor fi cruciale pentru mersul justitiei, anticoruptiei si democratiei in Romania”, precizeaza Predoiu in mesaj, conform Mediafax.

El arata ca, in Romania, ”ca si in alte tari, avem coruptie, dar de cativa ani avem si politici, si legi si institutii anticoruptie”.

DNA va fi in continuare performant in combaterea efectelor coruptiei.

”Succesele DNA au scos la lumina principala problema a politicului din Romania, coruptia, si au scos din joc centre de putere corupta - la nivel local sau national. Cu toate acestea, fenomenul persista, pentru ca are, ca orice buruiana, radacini vechi si intinse, dar si pentru ca este alimentat in continuare. DNA va fi in continuare performant in combaterea efectelor coruptiei, insa cauzele se rezolva in alta parte. Schimbarea modului de functionare a partidelor (de la constituire, pana la promovare si finantare, cresterea concurentei prin aparitia de noi partide si reformarea celor existente), privatizarea prin bursa in loc de negociere directa, integrarea informatiilor in procesul de fiscalizare si impozitare sunt doar cateva masuri care pot fi luate in zona cauzelor. Ele nu se vor lua insa de un guvern demonstrat corupt si neocomunist Ponta-PSD”, a afirmat acesta.

Prim-vicepresedintele PNL concluzioneaza ca ”primul pas spre continuarea anticoruptiei in Romania este un guvern izvorat din votul pro-Iohannis din 16 noiembrie”.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri