AmCham de Ziua Internationala Anticoruptie: Romania a facut progrese, dar trebuie sa continue

Romania a facut progrese in lupta anticoruptie in ultimii ani, insa este important ca eforturile de combatere a coruptiei sa continue, transmite Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania). Mesajul AmCham a fost transmis in contextul in care data de 9 decembrie este desemnata Ziua Internationala Anticoruptie.

Determinarea si consecventa acestui proces au contribuit la imbunatatirea perceptiei asupra tarii noastre, se arata intr-un comunicat al AmCham. In paralel, AmCham considera ca in paralel cu programele de eradicare a coruptiei sunt necesare campanii de prevenire a coruptiei care sa conduca in timp la eliminarea acestor riscuri si la asumarea valorilor de toleranta zero fata de coruptie in toate companiile.

"Lupta impotriva coruptiei trebuie dusa pe toate fronturile. Este nevoie ca fiecare individ si fiecare companie sa isi asume responsabilitatea in eliminarea acestui flagel care afecteaza societatea in ansamblu, increderea in economie, alocarea corespunzatoare a resurselor sau usurinta derularii afacerilor", a declarat Ionut Simion, presedintele AmCham Romania.

In sprijinul companiilor, AmCham Romania a elaborat si lansat recent un ghid special conceput sa ajute companiile sa verifice antecedentele tertilor in materie de coruptie.

"Avem convingerea ca o astfel de abordare diminueaza riscul companiilor de a se implica in cazuri de coruptie prin intermediul unor parti terte. Ghidul este public si ne dorim sa fie o resursa pentru toate companiile care urmaresc asumarea unui comportament guvernat de integritate si transparenta”, noteaza AmCham.

Citeste si:
AmCham vrea amânarea termenelor de depunere a declarațiilor fiscale
Camera de Comerţ Americană în...
Citeste si:
Cum sa scapi de durerea de stomac: 5 solutii rapide
Cum sa scapi de durerea de...

Camera de Comert Americana in Romania (AmCham Romania) este o asociatie profesionala de afaceri, infiintata in 1993 de un grup de companii americane, dar care reuneste in prezent peste 400 de companii americane, internationale si locale. Acestea au cumulat investitii totale de peste 20 miliarde dolari, generand in jur de 250.000 de locuri de munca.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Economie »Setari Cookie-uri