Intrebat, marti, de jurnalisti ce face Nicusor Constantinescu in situatia in care este din nou presedinte al CJ Constanta, dar nu poate comunica cu angajatii si consilierii judeteni, Mazare a spus ca dupa aparitia motivarii Constantinescu ar putea ataca mai multe din prevederile controlului judiciar, informeaza Mediafax.

“M-am vazut cu Nicusor. Asteapta sa vada motivarea. Nu pot sa comentez eu, in primul rand ca nu am vazut motivarea, trebuie sa vad ce scrie in motivarea respectiva. El asteapta sa vada motivarea si probabil o sa atace unele din prevederile controlului judiciar. Dar mai mult nu pot sa zic trebuie sa vada motivarea”, a spus Radu Mazare.

El a precizat ca s-a intalnit cu Nicusor Constantinescu si a remarcat ca acesta este ”tonic si nerabdator sa se apuce de treaba la Consiliul Judetean”. “Am fost sa-i zic «La multi ani». Am mancat o ciorba, o sarma, o de-asta. Nu este daramat, este destul de tonic si mi-a placut cum arata. E nerabdator sa se intoarca la Consiliul Judetean sa-si faca treburile, ca de-aia a venit din America. Tot existau discutii ca nu avea viza din America, avea viza medicala pusa pe pasaport. Cei de acolo i-au sugerat sa ramana sa-i dea azil politic, dar el s-a intors”, a sustinut Mazare.

Inapoi la CJ dupa eliberarea din arest

Nicusor Constantinescu isi poate relua functia de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, in conditiile in care ordinul de prefect privind suspendarea sa din functie a expirat vineri, odata cu eliberarea din arest, insa una din conditiile controlului judiciar este sa nu comunice cu angajatii CJ. Ordinul de suspendare a lui Nicusor Constantinescu din functia de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, emis de Prefectura Constanta in luna august a acestui an, a fost valabil pana la incetarea masurii arestarii preventive.

Citeste si:

”Acest ordin a expirat de vineri, din momentul in care Curtea de Apel Constanta a decis punerea in libertate a lui Nicusor Constantinescu sub control judiciar, astfel ca acesta isi poate relua functia de presedinte al Consiliului Judetean Constanta”, au explicat, luni, reprezentantii Prefecturii Constanta. Potrivit deciziei de vineri a Curtii de Apel Constanta, de cercetare a sa sub control judiciar, Nicusor Constantinescu trebuie insa sa respecte mai multe obligatii, una dintre conditii fiind sa nu ia legatura cu angajatii Consiliului Judetean Constanta.

”Pe timpul controlului judiciar, inculpatul Constantinescu Nicusor Daniel trebuie sa respecte urmatoarele obligatii: sa nu depaseasca teritoriul Romaniei decat cu incuviintarea prealabila a organului care a luat masura; (...) sa nu ia legatura si sa nu comunice cu martorii si expertii din prezenta cauza, precum si cu personalul Centrului Militar Zonal Constanta, direct sau indirect si prin orice mijloace de comunicare, precum si cu personalul din cadrul Consiliului Judetean Constanta si cu consilierii judeteni”, se mentioneaza in solutia data vineri de magistrati.

Control judiciar in loc de arest preventiv

Curtea de Apel Constanta a admis, vineri, solicitarea lui Nicusor Constantinescu de inlocuire a arestului preventiv cu masura controlului judiciar, in dosarul privind nefinantarea Centrului Militar Zonal. Vineri seara, Nicusor Constantinescu a fost eliberat de la Spitalul Penitenciar Rahova, spunand ca nu doreste nimanui sa treaca prin ce a trecut el si ca ar trebui sa se termine cu arestarile.

Nicusor Constantinescu a fost incarcerat la Spitalul Penitenciar Rahova in 6 noiembrie, in baza unui mandat de arestare emis de Tribunalul Constanta, in dosarul privind nefinantarea Centrului Militar Zonal. De asemenea, el este cercetat sub control judiciar in dosarul in care este judecat pentru ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, decizia fiind luata de Curtea de Apel Bucuresti, care i-a admis, in 26 noiembrie, o contestatia la masura arestarii, dispusa initial si in acest dosar.