"Am discutat, astazi, cu prim-ministru Ponta despre ceea ce urmeaza. Mi-a comunicat ca isi doreste un nou concept: lipirea, din nou, a departamentului de energie la ministerul economiei si numire a unui ministru politic", a precizat Razvan Nicolescu pe contul sau de Facebook. El a aratat ca i-a multumit lui Victor Ponta pentru ca i-a dat sansa sa faca ceva pentru Romania in ultimele 10 luni si i-a comunicatca nu il intereseaza nicio alta functie publica in Romania.

Si Florin Jianu, Ministrul delegat pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii, Mediu de Afaceri si Turism, a anuntat, de asemenea, pe Facebook ca nu va mai face parte din Executiv. "Guvernul viitor va contine numai oameni politici. Eu nu sunt om politic, sunt un tehnocrat care a fost onorat sa se puna in slujba tarii lui", a spus Florin Jianu.

"Portofoliul IMM-urilor se va alipi la Economie si va fi condus politic. Nu m-a interesat si nu ma intereseaza nicio alta functie, nu am alergat dupa niciuna, nu o voi face nici de acum inainte. Iar politica ramane o problema a carei rezolvare, desi sunt matematician, imi ramane necunoscuta. Las in urma un mandat cu realizari majore pentru IMM-uri (strategia pentru IMM-uri 2020, legea IMM-urilor, Legea Intreprinzatorului debutant, Legea Incubatoarelor de Afaceri, Legea Business Angels) si pentru turism (Legea Voucherelor de vacanta, 9% TVA pentru tot sectorul), precum si un buget dublu pentru programele nationale, alte zeci de milioane atrase din fonduri europene (vezi Romania Start-up). Despre rezultatele mandatului si despre instrumentele aflate pe circuitul de avizare, intr-o conferinta de presa zilele urmatoare.

Citeste si:

Voi ramane fidel domeniului in care mi-am dezvoltat competentele, reprezentarea onesta a mediului de afaceri, national, european, de tineret si nu numai. Le multumesc tuturor colegilor pentru spiritul de echipa, pentru ca isi fac treaba cu seriozitate si profesionalism. Stiu ca vor continua munca inceputa impreuna si sa fie convinsi ca vor avea in mine acelasi sprijin!", a scris Florin Jianu.

La randul sau, Razvan Nicolescu a mai spus ca l-a rugat pe Victor Ponta sa continue reformele incepute in energie: finalizarea strategiei energetice intrata in ultima sa faza, imbunatatirea eficientei companiilor de stat, cresterea transparentei si a integritatii, depolitizarea sectorului, atragerea tinerilor in administratia care gestioneaza sectorul energetic.

"Un lucru e cert: voi continua ca presedinte al Consiliului de Administratie al Agentiei Europene de Reglementare in Energie (ACER), mandatul pe care l-am primit de la Consiliul UE expirand in anul 2016. Aceasta pozitie nu are niciun fel de legatura cu sistemul de administratie din Romania", a mai spus Razvan Nicolescu.