„Era la vreo trei randuri de mine, in fata. Mi s-a parut foarte frumos ca l-am vazut la Economy, totusi. Am fost foarte surprins”, a spus un pasager, conform DIGI 24. La putin timp dupa ce a revenit in tara, presedintele ales a postat pe Facebook un mesaj in care vorbeste despre semnificatia acestor 25 de ani. Klaus Iohannis ii cheama pe romani pe 16 decembrie, atunci cand se comemoreaza inceperea revoltelor din Timisoara, sa isi aminteasa si sa ii onoreze pe cei care au luptat pentru libertate si democratie.

Klaus Iohannis, peste Isarescu la incredere

Entuziasmul postelectoral a zdruncinat serios ierarhiile politice: dupa ani buni in care a dominat autoritar clasamentul increderii in politicieni, Mugur Isarescu se vede detronat, la un scor categoric, de catre noul presedinte al Romaniei, Klaus Iohannis. Rezultatul alegerilor prezidentiale a avut un impact pozitiv spectaculos asupra increderii in Klaus Iohannis care domina clasamentul cu 60% incredere multa si foarte multa, fata de 35,2% la masuratoarea din octombrie. De asemenea, spre deosebire de sondajele anterioare, Klaus Iohannis si-a rezolvat complet micile probleme de notorietate, aflandu-se in prezent la un indice de 99%, conform Adevarul.

Klaus Iohannis este urmat de Mugur Isarescu cu 45,7%, intr-o usoara crestere fata de octombrie (42,6%). Pe locul 3 coboara premierul Victor Ponta care acumuleaza 26,1% incredere multa si foarte multa (comparativ cu 38,7% pe datele culese la inceputul lunii octombrie).