Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a intrebat retoric sambata seara, facand referire la presedintele Klaus Iohannis, ca, atunci cand nu vede protocoalele dintre institutii, "are o problema la ochi sau la dosar".

"Cand spune (Iohannis n.r.) ca nu vede protocoalele secrete are o problema la ochi sau la dosar? Cand spune ca statul paralel este o gluma proasta, credeti ca nu are umor sau ca nu are incotro?", a afirmat Dragnea la mitingul din Piata Victoriei, conform Agerpres.ro.

El a mai spus ca liderul PNL, Ludovic Orban, nu trebuie invidiat: "Sa nu-l invidiem pe Ludovic Orban (...) L-a propus pe Iohannis candidat la presedintie la 5 zile dupa ce a fost achitat si acum ne intrebam - o fi intrebat pe cineva de la PNL sau pe cineva de la DNA?"

De asemenea, Dragnea a mentionat ca "statul paralel reprezinta boala crunta care macina pe dedesubt aceasta tara".

"Sa nu-i invidiem pe multi ca ei care cred ca daca stau in gura cu cuvantul anticoruptie vor scapa. Nu vor scapa (...) - ei folosesc statul paralel, se bucura de asa-zisa putere pe care le-o da statul paralel, dar sunt de fapt niste unelte jalnice ale acestor securisti. E o fratie josnica, o cardasie periculoasa, un contract care de fapt vrea sa scoata democratia din joc, acesta este portretul statului paralel. Putem sa-i spunem oricum - statul invizibil, statul subteran sau pur si simplu securitate. Oricum i-am spune, el reprezinta boala crunta care macina pe dedesubt aceasta tara, aceasta boala care ne-a intors pe unii impotriva altora, care a radicalizat societatea atat de tare incat strica prietenii si relatii vechi, doar daca indraznim sa nu gandim ca ei (...) aceasta boala care ne-a adus mai rau ca pe vremea vechii securitati", a adaugat presedintele PSD.

Dragnea a sustinut, in discursul sau, ca beneficiarii statului paralel sunt de cele mai multe ori si "prizonierii lui, fiindca fara sprijinul institutiilor de forta ei nu exista in politica".

"Sa nu-l invidiem pe 'prietenul' dvs. Klaus Iohannis. Salutati-l mai bine, va rog", le-a spus Dragnea participantilor la miting.

Potrivit lui, "stalinistii - securisti vor sa ne transforme pe toti intr-un popor de denuntatori", si a denuntat un "plan odios de dezbinare si de invrajbire a societatii romanesti", la care se adauga un "plan de insinuare a terorii ca oricine oricand poate fi luat".

"Cand intr-o tara delatiunea ajunge sa tina soc de probe, iar denuntul ajunge sa fie prefata unei condamnari, atunci intreaga societate devine prizoniera terorii. Toti am fost sau suntem sau am putea fi sau ati putea fi, la un moment dat, atinsi de mana lunga a acestui stat paralel, a acestor securisti. Sunt 6 milioane de oameni care au fost interceptati, urmariti, filati, monitorizati, inregistrati si supravegheati de statul paralel, este mai mult decat ne-am fi putut inchipui vreodata", a mai afirmat liderul PSD.

Liviu Dragnea a mentionat ca oricine poate deveni o "tinta vie" a "statului paralel", chiar daca este vinovat sau nu, pentru ca "doar trebuie sa fii ascultat".

"Nici macar nu conteaza daca esti vinovat sau nu! Nu trebuie sa fii vinovat pentru a fi ascultat! Nu trebuie sa fii suspect sau inculpat pentru a fi monitorizat si interceptat! Nu conteaza nimic din toate astea! Important e ca statul paralel sa stie ce vorbesti, ce gandesti, ce simti, ce iti doresti! Cu cat stie mai mult, cu atat el devine mai puternic si mai represiv, iar noi toti devenim mai vulnerabili si mai expusi abuzurilor de orice fel. Ei stiu bine acest lucru si stiu si mai bine urmatorul lucru: Tot, absolut tot ceea ce spui, poate fi folosit intr-o zi impotriva ta sau a altcuiva! Deci nu va faceti iluzii ca sunteti in afara mizei! Nu va faceti iluzii ca nu contati! Fiecare conteaza. Nimeni nu este in afara radarului statului paralel. Toti suntem tinte sau putem deveni tinte la un moment dat! Nu trebuie sa ne facem iluzii ca doar inaltii decidenti vor fi victimele denunturilor si probelor false! Sa nu ne facem iluzii ca doar cei cu functii publice sunt tinta denunturilor si a executiilor organizate de statul paralel! Toti pot deveni tinte vii ale acestui sistem odios!", a mai sustinut presedintele Camerei Deputatilor.

Sursa foto: agerpresfoto

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri