Europarlamentarul Catalin Ivan apreciaza ca liderul PSD, Liviu Dragnea, este exponentul cel mai notoriu al "statului paralel" si ca acesta ar fi "un om putred de bogat, cu o avere pe care nu va putea niciodata s-o justifice", scrie Agerpres.ro.

"Da, exista statul paralel. Numai ca statul paralel este insusi Liviu Dragnea, un om putred de bogat, cu o avere pe care nu va putea niciodata s-o justifice, si care mimeaza, cu destul talent, grija pentru saraci. In Teleorman si, acum, in Romania, saracii devin tot mai saraci in timp ce afacerile lui Valcov si Dragnea prospera. Cum ar fi ca membrii PSD sa decida sa lupte cu adevarat impotriva statului paralel? Unde se va mai ascunde atunci Liviu Dragnea?", a scris Catalin Ivan, duminica, intr-o postare pe facebook.

El a adaugat ca a citit "cu tristete si dezamagire "rezolutia adoptata, vineri, la Baile Herculane, de Comitetul Executiv National al Partidului Social Democrat.

"Liviu Dragnea si cei din jurul sau sunt tot mai rupti de realitate. PSD este deturnat cu buna stiinta de la scopul sau real, de partid de stanga, si este tarat intr-o lupta cu un dusman imaginar, un rau general care vine de undeva, din afara dar si din tara, de la servicii, de la multinationale, de la banci, de la ambasade, de oriunde, mai putin de la conducerea partidului. Membrii de partid trebuie sa fie convinsi ca, desi nu este clar cu cine si pentru ce lupta, miza este uriasa, iar generatiile viitoare le vor fi recunoscatoare", a adaugat el.

Europarlamentarul a mai precizat ca statul paralel "chiar exista si este usor de identificat", iar Liviu Dragnea este "exponentul cel mai notoriu" al acestuia.

Citeste si:
BREAKING PSD planuieste sa boicoteze investirea Guvernului Orban 2
BREAKING Liderii PSD au votat...

"Vorbim de acei cativa politicieni si functionari publici, extrem de bogati, lucratori toata viata lor la stat, membri ai unor retele transpartinice de tip mafiot menite sa fure miliarde de euro din banii publici, sa treaca dupa bunul plac proprietati ale statului in domeniul privat, in proprietatea lor. Romania a fost saracita de multe miliarde de euro in doar cativa ani de zile. Afacerile lui Liviu Dragnea cu oamenii lui Traian Basescu fix in anul 2009, cand PSD era in lupta electorala directa cu acesta, spune multe despre agenda ascunsa a actualului lider social democrat", considera Catalin Ivan.

Comitetul Executiv National al Partidului Social Democrat a adoptat vineri, la Baile Herculane, o rezolutie prin care a denuntat "statul paralel si ilegitim, care incearca sa preia controlul asupra puterii politice".

"Comitetul Executiv al PSD, intrunit in sedinta din 17 noiembrie 2017, a analizat rezultatele obtinute in cele 10 luni de guvernare, precum si situatia politica actuala. Referitor la stadiul indeplinirii programului de guvernare, s-a constatat ca Guvernul a realizat masurile aferente perioadei analizate, datele fiind sintetizate intr-un document public. Acesta atesta indeplinirea angajamentelor asumate in campania electorala fata de romani. In acelasi timp, PSD a analizat situatia tensionata prezenta in spatiul public din cauza numeroaselor informatii despre abuzurile grave ale unor persoane care activeaza, au condus sau inca mai conduc institutii publice de forta si care indica in mod clar existenta unui asa-numit 'Stat Paralel si Ilegitim', care incearca sa preia controlul asupra puterii politice, legitim constituita prin alegeri libere si corecte, reprezentand un pericol de natura sa ingrijoreze opinia publica", se arata in documentul citit de secretarul general al PSD, Marian Neacsu, la finalul reuniunii.

Citeste si:
Citu anunta ca PSD a eliminat mai multe prevederi legate de ANAF
Citu anunta ca PSD a eliminat...

Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Tudose se delimiteaza de Dragnea: Nu inteleg conceptul de stat paralel
Setari Cookie-uri