Este singura intalnire dintre cei doi presedinti, unul inca in exercitiu si celalalt ales, inainte de preluarea mandatului prezidential de catre Klaus Iohannis, dumunica, 21 decembrie.

“In aceasta seara, presedintele ales, Klaus Iohannis, s-a intalnit la Palatul Cotroceni cu presedintele in exercitiu, Traian Basescu, pentru un schimb de informatii legate de preluarea functiei prezidentiale, care va avea loc duminica”, a precizat purtatorul de cuvint desemnat al lui Klaus Iohannis, Tatiana Niculescu Bran, potrivit Mediafax.

Aceasta a aratat ca intalnirea dintre cei doi a durat o ora. Si presedintele ales, Klaus Iohannis, a scris pe pagina oficiala de Facebook ca s-a intalnit la Palatul Cotroceni cu presedintele in exercitiu, Traian Basescu, pentru un schimb de informatii legate de functia prezidentiala pe care o va prelua dupa investirea de catre Parlament.

“Ma voi reintalni cu Presedintele Basescu duminica, tot la Cotroceni, cu prilejul ceremoniei festive prin care se va face transferul de putere”, a mai scris Klaus Iohannis.

Presedintele ales va depune, dumunica, juramantul de investitura intr-o sedinta solemna a Parlamentului in ziua de duminica, 21 decembrie, la ora 12.00.

Dupa juramantul din Parlament, presedintele va merge la Palatul Cotroceni, pentru ceremonia de predare-primire a mandatului.
Klaus Iohannis va fi primit cu garda de onoare, la intrarea in Palatul Cotroceni.

Sursa foto: Mediafaxfoto