Alina Gorghiu a obtinut 48 de voturi, in timp ce Ludovic Orban a beneficiat de votul a 27 dintre colegi, au mentionat sursele citate, arata Mediafax.

Presedintele ales, Klaus Iohannis, a anuntat, joi, in debutul sedintei Biroului Politic National al PNL, depunerea mandatului de presedinte al partidului si demisia din PNL, liderii formatiunii alegand noul presedinte PNL, intre Ludovic Orban si Alina Gorghiu.

Parcursul liberal: cum a evoluat in PNL

Alina Gorghiu, in varsta de 36 de ani, a fost aleasa purtator de cuvant al PNL pe data de 7 iulie, in locul Cristinei Pocora. Deputata liberala a fost aleasa vicepresedinte al PNL in cadrul Congresului Extraordinar din 28-29 iunie, cu mai putin de o luna inainte sa devina purtator de cuvant.

Liberala a devenit deputat in 2008, cand a obtinut un loc in Camera Deputatilor in colegiul 22 din Bucuresti. La urmatoarele alegeri, in 2012, a obtinut un nou mandat de parlamentar, in acelasi colegiu.

Citeste si:

Din activitatea parlamentara a Alinei Gorghiu reiese ca a avut 17 luari de cuvant in decursul a 15 sedinte, in perioada 19 decembrie 2012 - 15 decembrie 2014. De asemenea, ea a avut, in perioada mentionata, 3 declaratii politice, 27 de propuneri legislative initiate, 11 intrebari si interpelari si 7 motiuni

Alina Gorghiu: doctor in drept ajuns deputat

Este deputat din 2008, de cand a detinut, pe rand, functiile de secretar al Comisiei Juridice, de disciplina si imunitati (2010-2012), vicepresedinte al Camerei Deputatilor (septembrie - decembrie 2012) si membru al Delegatiei Romaniei la Adunarea Parlamentara a Consiliului Europei (din martie 2013).

In plus, ea a fost si avocat titulat al Cabinetului Individual de Avocat "Gorghiu Alina-Stefania". Incepand din 2010 a fost lector universitar la Facultatea de Stiinte Juridice si admnistrative in cadrul Universitatii Crestine Dimitrie Cantemir.

Alina Gorghiu este licentiata in stiinte juridice in cadrul Facultatii de Drept din Bucuresti, insa a luat licenta si la "Facultatea de Stiinte Economice, Juridice si Administrative". In urma studiilor de licenta a terminat un master in comunicare si relatii publice, iar in 2012 a devenit doctor in drept in cadrul Universitatii Al. I. Cuza din Iasi.