Filmul postat pe Facebook arata vizita presedintelui Klaus Iohannis la Ana-Maria, o adolescenta de 14 ani a carei mama este plecata la munca in Italia si care locuieste in prezent la o familie cu patru copii. Klaus Iohannis scrie ca Ana Maria este ”unul dintre zecile de mii de copii ai Romaniei care traiesc departe de parintii plecati la munca in strainatate”, conform Mediafax.

”Am vizitat-o la familia cu patru copii la care locuieste acum. M-am gandit ca cel mai potrivit dar de Craciun pentru ea ar fi sa-si vada mai des mama, macar pe Skype. Vreau ca mandatul meu sa ne aduca laolalta pe toti: romanii de acasa, romanii din strainatate, romanii care m-au votat, dar si romanii care nu m-au votat, tineri, batrani si copii, cu toate bucuriile si incercarile noastre. Craciunul sa fie semnul impacarii si al unei natiuni unite si demne!”, a scris seful statului. In filmulet, Ana Maria ii povesteste presedintelui Romaniei ca timp de noua ani a stat la o familie, dupa ce mama sa a plecat la munca in Italia. Ea a mai spus ca, in urma cu cinci ani s-a reintegrat in familie, dupa ce mama sa a revenit in tara. Ana Maria arata ca a fost pecata doi ani in Italia cu mama sa, unde a fost si la scoala.

”Chiar daca mama e in Italia, pot spune ca sunt bine, desi imi este foarte dor de ea”, mai afirma adolescenta, in dialogul cu presedintele Iohannis. ”Colaboratorii mei te-au gasit si mi te-au recomandat si cu aceasta ocazie iti fac un mic cadou de Craciun, gandit sa poti lua legatura cu mama ta pe internet”, ii spune Klaus Iohannis tinerei, si adauga ca este vorba despre o tableta cu cartela. ”Sper sa o poti folosi bine!”, mai spune seful statului, vizibil emotionat.

Postarea presedintelui Iohannis din ajunul Craciunului a strans intr-o ora peste 140.000 de vizualizari si 19.000 de like-uri. De altfel, presedintele Klaus Iohannis a transmis, marti, cu ocazia Craciunului, un mesaj in care arata ca gandurile sale se indreapta ”catre toti copiii ai caror parinti sunt departe si parintii care duc dorul copiilor” si ca va face tot ce ii sta in putinta ca ”familiile sa se reuneasca in mandatul sau”.