Potrivit surselor citate, functia lui Mihai Razvan Ungureanu in cadrul Administratiei Prezidentiale este una onorifica, nefiind retribuita. La sfarsitul lunii noiembrie, Mihai Razvan Ungureanu declara, la Iasi, intrebat daca ar putea prelua sefia Cancelariei prezidentiale, ca nu confirma, dar nici nu infirma acest lucru si ca presedintele ales Klaus Iohannis isi va prezenta singur echipa.”Nu confirm, dar nici nu infirm. Presedintele Klaus Iohannis isi va prezenta singur echipa. Voi fi aproape de el, indiferent de pozitia mea”, spunea atunci Ungureanu.

De altfel, Ungureanu l-a insotit pe presedintele Klaus Iohannis, impreuna cu Vasile Blaga, in prima vizita privata, in Republica Moldova, dupa alegerea sa ca sef al statului. Mihai Razvan Ungureanu este prim-vicepresedinte in noul PNL, format din fuziunea dintre PDL si PNL si a deținut funcțiile de ministru de externe al Romaniei intre anii 2004-2007, director al Serviciului de Informații Externe al Romaniei intre anii 2007-2012 si a fost prim-ministru al Guvernului Romaniei intre 9 februarie 2012 și 7 mai 2012.

In 2004, s-a inscris in Partidul National Liberal, de unde a demisionat in 2007, cand a devenit director al Serviciului de Informatii Externe (SIE). Dupa aceasta functie, Mihai Razvan Ungureanu a fondat Initiativa Civica de Centru-Dreapta, o organizație non-guvernamentala, care isi propunea unirea tuturor forțelor de dreapta.

In septembrie 2012, Ungureanu s-a inscris in partidul Forța Civica, unde a candidat la președinția partidului. Mai apoi, a alipit partidul la Alianța Romania Dreapta (ARD), formata din PDL și PNȚCD. Dupa alegerile parlamentare din 2012, ARD s-a dizolvat. In martie 2013, Forța Civica și PNȚCD au reinființat Alianța Dreptate și Adevar. Dupa fuziunea PNL si PDL, Mihai Razvan Ungureanu a devenit prim-vicepresedinte al noii formatiuni. Mihai Razvan Ungureanu este senator de Arad, din partea ARD, mandat obtinut, prin redistribuire, la alegerile parlamentare din 9 decembrie 2012.