Prim-ministrul Victor Ponta a discutat, marti, cu ambasadorii statelor membre UE despre implicatiile in plan european ale crizei francului elvetian, in contextul prezentarii prioritatilor Romaniei in plan european.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, premierul Ponta s-a intalnit cu ambasadorii europeni cu ocazia preluarii Presedintiei Consiliului UE de catre Letonia si le-a a prezentat prioritatile Romaniei in plan european din perspectiva provocarilor actuale cu care se confrunta UE si vecinatatatea sa. "(Premierul - n.r.) a expus evolutiile si perspectivele in plan economic, fiind abordate totodata si implicatiile in plan european ale crizei francului elvetian. A evidentiat importanta implementarii cat mai rapide a Planului Juncker de investitii pentru a contribui, in complementaritate cu fondurile europene, la consolidarea cresterii economice, crearea de locuri de munca si cresterea increderii investitorilor. A reiterat atentia acordata de Romania discutiilor in ceea ce priveste reforma Pactului de stabilitate, cu luarea in considerare a aspectelor strategice, si continuarea procesului de adancire a Uniunii Economice si Monetare", se arata in comunicat, potrivit Mediafax.

Totodata, in perspectiva viitorului raport MCV, Victor Ponta a reiterat sustinerea Guvernului pentru consolidarea rezultatelor in procesul de reforma a justitiei si lupta impotriva coruptiei, evidentiind progresele inregistrate de Romania in domeniu. Premierul a asigurat Presedintia letona a Consiliului UE de sprijinul Romaniei in implementarea obiectivelor sale si a felicitat totodata Italia pentru rezultatele inregistrate in al doilea semestru al 2014 in cursul Presedintiei italiene.

Potrivit sursei citate, a fost subliniata si necesitatea aprofundarii coordonarii si cooperarii la nivel european pentru combaterea terorismului. De asemenea, Ponta a discutat si modalitatile concrete de sustinere si consolidare, in continuare, a progreselor inregistrate de partenerii UE din vecinatatea estica, in special Republica Moldova, in parcursul lor european.

Citeste si:
Leul sta bine in fata euro, pe interbancar cursul euro creste cu 0,8%
Leul a pierdut teren moderat...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Ziua de sărbatorire a comunității maghiare în România mai are de așteptat
Setari Cookie-uri