Premierul Victor Ponta a discutat cu Victoria Nuland, asistentul Secretarului de Stat al SUA pe Afaceri Europene si Eurasiatice, despre Parteneriatul Strategic si situatia regionala, prezentandu-i oficialului american rezultatele in combaterea coruptiei si angajamentul in acest sens.

"Modalitatile concrete de aprofundare si diversificare a Parteneriatului Strategic cu SUA si situatia regionala au fost principalele teme de discutie cu oficialul american. In cadrul Parteneriatului Strategic au fost discutate proiectele in curs de derulare cu partea americana in plan politico-militar, de securitate, al justitiei si in domeniul economic, indeosebi cele din sectorul energetic si IT, precum si noi propuneri de dezvoltare a acestora", se arata intr-un comunicat al Guvernului, conform Mediafax.

Executivul mai informeaza ca premierul Victor Ponta a prezentat rezultatele obtinute de Romania in consolidarea reformei justitiei si luptei impotriva coruptiei, precum si angajamentul Guvernului in acest sens. De asemenea, a subliniat sustinerea si masurile luate de Guvern pentru o alocare adecvata a resurselor bugetare necesare sectorului de aparare, in contextul provocarilor actuale. "A fost evidentiata cooperarea bilaterala excelenta in acest domeniu", se afirma in comunicat.

Investitiile americane in Romania, pe agenda discutiilor

Premierul a mai discutat cu oficialul american si o serie de actiuni guvernamentale pentru a consolida dimensiunea economica a Parteneriatului strategic, inclusiv pentru a creste investitiile americane in economia romaneasca. Cei doi oficiali au avut si un schimb de opinii privind evolutiile din vecinatatea estica. Miercuri dimineata, oficialul american s-a intalnit cu presedintele Klaus Iohannis si cu ministrul de Externe, Bogdan Aurescu.

Surse politice au declarat anterior ca oficialul american mai are programate intrevederi cu presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea, precum si cu presedintele Senatului, Calin Popescu-Tariceanu. Asistentul secretarului de Stat al SUA, Victoria Nuland, a ajuns, marti, la Bucuresti, avand in program intalniri cu oficiali romani de rang inalt, pentru a discuta despre "chestiuni bilaterale si regionale", potrivit Departamentului de Stat american.

Citeste si:
Ponta îl vrea pe Arafat ca prim-ministru, pe fondul pericoului...
Ponta îl propune pe Raed...

Conform diplomatiei americane, Nuland va efectua saptamana aceasta vizite in Germania, Romania, Bulgaria si Franta. Precedenta vizita a adjunctului secretarului de Stat Victoria Nuland a avut loc in perioada 10-11 ianuarie 2014, in cadrul unui turneu european, cand reprezentantul SUA s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu, cu ministrul de Externe Titus Corlatean si cu procurorul-sef al DNA, Laura-Codruta Kovesi, precum si cu membri ai societatii civile, pe agenda discutiilor aflandu-se relatiile bilaterale, problemele regionale si eforturile de consolidare a statului de drept.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Citește și
Iohannis si Nuland au discutat despre colaborarea militara SUA-Romania
Setari Cookie-uri