PSD este de acord cu reducerea numarului de parlamentari si a dat asigurari ca deciziile CC, inclusiv cea referitoare la respectarea referendumului din 2009 privind numarul maxim de 300 de parlamentari, vor fi urmate, a declarat, miercuri, presedintele partidului, Victor Ponta.

Intrebat daca are in vedere punerea in aplicare a referendumului din 2009, care instituia un numar maxim de 300 de parlamentari, Ponta a precizat: "Suntem de acord cu reducerea numarului de parlamentari si, in cadrul Comisiei speciale, trebuie gasita exact reprezentarea care sa duca si la reducerea numarului de parlamentari, si la o reprezentare corecta a tuturor cetatenilor".

Intrebat daca va fi respectata decizia Curtii Constitutionale, data in acest sens, Ponta a spus: "Intotdeauna respectam toate deciziile Curtii". In 2012 Curtea Constitutionala a mentionat ca este necesar ca la revizuirea legislatiei electorale sa se respecte referendumul din 2009 referitor la un numar de maximum 300 de parlamentari, scrie Mediafax.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Abrogarea legii privind eliberarea inainte de termen a fost adoptata