Vasile Blaga a declarat ca in cadrul intalnirii cu seful statului s-a discutat despre o noua lege a finantarii partidelor politice si a precizat ca se impune de urgenta luarea unor masuri, si anume o ”transparenta totala a cheltuirii banilor in campania electorala”, precum si introducerea societatii civile in sistemul de verificare, alaturi de institutiile statului, respectiv AEP si Curtea de Conturi, scrie Mediafax.

Blaga a mentionat ca se impune ”limitarea cheltuielilor din campania electorala”, si a aratat ca partidele trebuie sa faca astfel de cheltuieli doar pentru informarea cetatenilor, respectiv ”cheltuieli cu mass-media, cu afise, etc, dar fara celebrele de acum stilouri si alte lucruri de genul asta”.

Vasile Blaga a spus ca o tema de discutie a fost si votul din diaspora. ”Noi suntem consecventi, PNL, si consideram ca cetatenii romani, oriunde ar fi in ziua votului, trebuie sa poata sa si voteze. Suntinem votul prin corespondenta. Si mai mult, invatand din experienta campaniei electorale, trebuie as asiguram posibilitatea sa se elimine in totalitate votul multiplu, turismul electoral”, a spus Vasile Blaga.

Citeste si:

El a dat exemplul ”fratilor moldoveni”, care au implementat programul prin care se poate verifica daca o persoana a votat de mai multe ori si a precizat ca, desi PNL a trimis mai multe plangeri catre AEP, privind votul multiplu, va primi raspunsul doar peste sase luni de zile.

Vasile Blaga a mai declarat ca, in ceea ce priveste alegerile locale, PNL sustine alegerea primarilor si a presedintilor de Consilii Judetene, in doua tururi, pentru reprezentativitate, iar in privinta alegerilor generale, trebuie redus semnificativ numarul de parlamentari. ”Militam pentru doua Camere si sistem de vot mixt, dar care sa nu faca posibila cresterea numarului de parlamentari”, a mai precizat Blaga.