Presedintele Klaus Iohannis a ajuns, miercuri, la Bruxelles, pentru a participa la sedinta Consiliului European care se va desfasura, joi, incepand cu ora 14.00 (ora Romaniei). Pe agenda se afla subiecte importane precum lupta impotriva terorismului si evolutiile din Ucraina.

Presedintele Klaus Iohannis a ajuns la Bruxelles, miercuri, dupa prima vizita oficiala pe care a efectuat-o in mandatul sau, la Paris, unde a avut intalniri cu presedintele Francois Hollande, cu premierul Manuel Valls, presedintele Senatului Republicii Franceze, Gerard Larcher si presedintele Adunarii Nationale, Claude Bartolone. Seful statului a avut de asemenea ocazia de a participa, la sediul Ambasadei romane de la Paris, la prima intalnire cu membrii comunitatii romanilor din diaspora franceza, unde a sustinut un discurs si a facut fotografii si a semnat autografe, informeaza Mediafax.

Joi, presedintele Iohannis va participa la reuniunea Consiliului European. Potrivit site-ului Consiliului, in cadrul reuniunii informale care va avea loc la Bruxelles, pe 12 februarie, liderii UE urmeaza sa discute despre lupta UE impotriva terorismului in urma atacurilor de la Paris. ”Statele membre trebuie sa conlucreze mai strans si sa coopereze si mai activ pentru a combate o amenintare comuna. Se va desfasura de asemenea o dezbatere privind modalitatile de consolidare a coordonarii economice si a bunei functionari a uniunii economice si monetare”, se mai mentioneaza pe site.

In cele din urma, se preconizeaza ca liderii vor trece in revista cele mai recente evolutii din Ucraina. Programul presedintelui Klaus Iohannis va incepe, joi, la ora 11.00 (ora Romaniei), cu o intalnire cu presedintele Partidului Popular European (PPE), Joseph Daul. Incepand cu ora 11.30 (ora Romaniei), seful statului se va afla la Summit-ul Partidului Popular European. Reuniunea Consiliului European va incepe la ora 14.00 (ora Romaniei), la sediul Consiliului European , in Cladirea ”Justus Lipsius”.

La ora 14.45 (ora Romaniei), presedintele Iohannis va participa la dineul de lucru separat al sefilor de stat si de guvern din statele membre ale Uniunii Europene. Dupa reuniunea Consiliului, presedintele va sustine la ora 20.10 (ora Romaniei), o declaratie de presa in care va prezenta concluziile discutiilor liderilor europeni.

Citeste si:
Viorica Dancila, chemata la Cotroceni pentru o "problema urgenta"
Klaus Iohannis o cheama la...


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Iohannis: Cu ministri mediocri nu obtii decat rezultate mediocre