”Am fost foarte emotionat de gestul de solidaritate pe care l-au facut foarte multi colegi fata de mine, pentru ca, intr-o situatie ingrata, in care contextul nu e favorabil unui gest curajos, iata ca optiunea senatorilor a fost, intr-o mare majoritate, nu in favoarea mea, ci in sensul respectarii demnitatii Senatului”, a continuat Varujan Vosganian, potrivit Mediafax.

Intrebat daca a avut mir si acatist la el, Varujan Vosganian a raspuns ca in legatura cu chestiunile care tin de natura intima a fiecarei persoane se poate vorbi in alta parte. ”Pot sa va spun ca foarte multi oameni pe care i-am cunoscut in viata mea s-au gandit la mine in aceste zile si cred ca asta m-a ajutat, intr-un demers in care putini imi dadeau sanse”, a adaugat Varujan Vosganian.

Varujan Vosganian a mai sustinut ca cercetarea trebuie clasata in maximum o luna. ”Potrivit codului de procedura penala, in maximum o luna, aceasta cercetare trebuie clasata”, a declarat el la iesirea din sala de sedinta. Intrebat daca se asteapta ca DIICOT sa retrimita aceasta solicitare, el a raspuns ”Ce, suntem la Fratii Jderi?”.

Varujan Vosganian le-a multumit senatorilor

Potrivit senatorului PNL, odata cu acest vot din Senat se va face o separare clara intre raspunderea politica si raspunderea penala, iar membrii guvernului ar putea lua deciziile curajoase si ferme de care este nevoie. In plenul Senatului, dupa anuntarea rezultatului votului senatorilor, Varujan Vosganian le-a multumit acestora.

Citeste si:

”Vreau sa le multumesc tuturor colegilor care au crezut in mine si imi manifest speranta ca acest moment sa fie interpretat ca o victorie a democratiei si a demnitatii Parlamentului Romaniei si sa ofere o sansa tuturor de aseza puterile statului pe echilibrul pe care il dorim cu toti”, a declarat Varujan Vosganian.

Senatul a respins, joi, solicitarea Parchetului General de incuviintare a inceperii urmaririi penale impotriva senatorului PNL Varujan Vosganian, fiind inregistrate 71 de voturi "impotriva", 56 de voturi "pentru", 5 voturi fiind anulate. Votul a fost secret, cu bile.