Contestatia Elenei Udrea va fi analizata marti de instanta suprema

Judecarea contestatiei Elenei Udrea impotriva masurii de arestare preventiva pentru 30 de zile va fi avea loc marti la Inalta Curte de Casatie si Justitie (ICCJ).

Elena Udrea a fost arestata pentru 30 de zile, miercuri, de instanta suprema in dosarul Microsoft, insa ea a contestat decizia. In urma repartizarii aleatorii s-a stabilit ca cererea fostului ministru sa fie analizata marti. Elena Udrea se afla in arest din seara zilei de 10 februarie, cand a fost retinuta de procurorii DNA, in ziua urmatoare ea fiind arestata pentru 30 de zile prin decizia Inaltei Curti de Casatie si Justitie, in dosarul Microsoft, scrie Mediafax.

Udrea este acuzata, in dosarul Microsoft, de trei fapte de trafic de influenta - in legatura cu incheierea si derularea acordului cadru de licentiere Microsoft din anul 2009, a contractelor subsecvente si a actelor aditionale la acestea, in legatura cu derularea contractului e-Romania si in legatura cu pretinderea si primirea a 500.000 de euro -, precum si de spalare de bani. Fostul sot al Elenei Udrea, Dorin Cocos este acuzat in acest dosar ca ar fi pretins si primit 9.000.000 de euro de la Claudiu Florica si Dinu Pescariu, pentru ca, prin intermediul lui Udrea, la acea vreme ministru al Dezvoltarii Regionale si Turismului si vicepresedinte PDL, sa asigure firmelor sustinute de una dintre cele doua persoane incheierea si derularea contractului de licentiere Microsoft cu Ministerul Comunicatiilor si Societatii Informationale.

Totodata, potrivit anchetatorilor, in anul 2010, Dorin Cocos, in baza intelegerii cu Udrea, ar fi pretins de la un om de afaceri, administrator al unei societati cu obiect de activitate IT, suma de circa 3.000.000 de euro, pentru a debloca platile aferente contractului e-Romania. Udrea mai este acuzata in dosarul Microsoft ca a cerut 500.000 de euro de la omul de afaceri Dinu Pescariu, vizat in acelasi dosar, "pentru a-i rezolva problemele din justitie".

Citeste si:
Udrea: Alina Bica nu mai calca in Romania
Udrea: Alina Bica nu mai...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri