Presedintele Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, arestat preventiv, intre altele, pentru abuz in serviciu, conflict de interese si coruperea alegatorilor, a fost suspendat din functie, in urma unui ordin emis de prefectul judetului, Ion Constantin.

"Avand in vedere comunicarea Tribunalul Constanta, Sectia Penala, a incheierii nr.41/20.02.2015, pronuntata de Tribunalul Constanta in dosarul penal 1019/118/2015, inregistrata la Institutia Prefectului-Judetul Constanta cu nr. 2000/23.02.2015, prin care s-a dispus arestarea preventiva pentru o durata de 30 de zile a domnului Constantinescu Nicusor Daniel, astazi 24.02.2015, prefectul judetului Constanta, Constantin Ion, in conformitate cu prevederile art. 102 coroborat cu art. 71 din Legea administratiei publice locale nr. 215/2001, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, in temeiul prevederilor art. 26 alin. (1) din Legea nr. 340/2004 privind Prefectul si Institutia Prefectului, republicata, a emis ordinul nr. 91/24.02.2015, prin care se constata suspendarea de drept a mandatului Presedintelui Consiliului Judetean Constanta, Constantinescu Nicusor Daniel, pana la incetarea masurii arestarii preventive”, se precizeaza intr-un comunicat de presa emis de Prefectura Constanta. Ordinul poate fi atacat in fata instantei de contencios administrativ potrivit precederilor legale, conform Mediafax.

La ora transmiterii acestei stiri, Nicusor Constantinescu se afla la Curtea de Apel Constanta, unde se judeca recursul formulat de catre avocatul sau pentru inlocuirea arestului preventiv cu masura controlului judiciar. In cazul in care instanta va decide sa il lase in libertate, Nicusor Constantinecu ar putea reveni in functie, prefectul fiind nevoit sa revoce ordinul de suspendare. Seful Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu, a fost retinut de DNA pentru mai multe infractiuni, intre care abuz in serviciu, conflict de interese si coruperea alegatorilor, iar ulterior, in 20 februarie, arestat preventiv de Tribunalul Constanta, el fiind acuzat de plati ilegale, din fonduri publice, catre asociatii, fundatii si cluburi sportive.

Atributii de servicu "viciate"

Potrivit unui comunicat al Directiei Nationale Anticoruptie - Serviciul Teritorial Constanta, Nicusor Constantinescu este acuzat de savarsirea infractiunilor concurente de abuz in serviciu - trei infractiuni, din care doua in forma continuata, constituire a unui grup infractional organizat, coruperea alegatorilor - doua infractiuni, conflict de interese - zece infractiuni, din care cinci in forma continuata, si tentativa la abuz in serviciu, in forma continuata. In ordonanta de retinere se arata ca, in cursul anului 2012, Nicusor Constantinescu, in calitate de presedinte al Consiliului Judetean Constanta, si-a indeplinit in mod defectuos atributiile de serviciu, finantand in mod nelegal cheltuieli cu activitatile sportive, in suma de 13.305.000 lei, ce au reprezentat plati nerambursabile din fonduri publice catre asociatii si cluburi sportive.

Presedintele Consiliului Judetean a mai fost suspendat din functie si in vara anului trecut, cand a fost arestat preventiv in dosarul in care este acuzat de subfinantare a Centrului Militar Zonal. Ulterior, instanta a luat masura de cercetare a acestuia sub control judiciar. In acest caz DNA Constanta a inaintat instantei o noua cerere de inlocuire a controlului judiciar, cu arest preventiv, termenul de judecata a solicitarii fiind stabilit pentru miercuri. Nicusor Constantinescu a mai fost trimis in judecata de procurorii anticoruptie in trei dosare penale. Intr-unul dintre acestea este acuzat ca nu a asigurat finantarea Centrului Militar Zonal Constanta, in altul ca nu s-a supus controlului Curtii de Conturi, iar in cel de-al treilea, pentru ca a atribuit nelegal terenuri. Intr-un alt dosar, seful CJ Constanta este cercetat pentru luare de mita si nerespectarea regimului armelor si munitiilor, dupa ce in casa lui au fost gasite, la perchezitii, 15 cartuse.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri