Comisia de Cod electoral a adoptat, marti, cu unanimitate de voturi, ca finantarea campaniilor electorale sa se faca prin bugetul de stat, urmand ca si cheltuielile sa fie limitate.

Aceste principii au fost expuse atat de presedintele Comisiei de Cod electoral, Valeriu Zgonea, care a sustinut pozitia PSD in acest sens, cat si de vicepresedintele acestui for, Mihai Voicu, care a sustinut pozitia PNL. Zgonea a precizat ca PSD sustine transpunerea in legislatia nationala a recomandarilor grupului Greco privind finantarea partidelor politice si a campaniilor electorale, relateaza Mediafax.

"Noi propunem limitarea cheltuielilor de campanie electorala, ca suma si categorii de cheltuieli, concomitent cu finantarea de la bugetul de stat. Propunem ca aceasta finantare sa se faca nediscriminatoriu", a spus, la randul sau, Mihai Voicu. El a aratat ca PNL a identificat sase categorii de cheltuieli de campanie care sa poate fi finantate si, ca urmare, decontate, respectiv cheltuieli legate de media ,identitate vizuala a partidului, materiale pentru informare, campania on-line, cercetari sociologice si organizare de evenimente. Voicu a mai sustinut ca fiscalizarea cheltuielilor de campanie va fi foarte benefica, intrucat decontarile nu se vor putea face fara a avea actele in regula.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Proiectul legii alegerilor locale: presedintii de CJ, alesi indirect