La finalul interventiei sale din conferinta comuna de presa cu omologul german, ministrul de Externe, Bogdan Aurescu, a prezentat o brosura realizata cu ocazia aniversarii a 135 de ani de relatii diplomatice intre Romania si Germania, anunta Mediafax.

Pe coperta brosurii ar fi trebuit sa fie hartile celor doua tari. Insa, alaturi de harta Romaniei se afla harta Frantei, acoperita cu drapelul Germaniei.

"In incheiere vreau doar sa va prezint, cu ocazia aniversarii celor 135 de ani de relatii diplomatice, acest material de presa foarte frumos pe care l-am oferit deja domnului ministru Steinmeier si care prezinta in imagini, cu sprijinul colegilor de la Agerpres, istoria relatiilor diplomatice romano-germane. Sunt imagini care trec prin istoria noastra comuna si care arata cat de intense sunt, mai ales in ultimii ani, contactele dintre tarile noastre", a precizat Bogdan Aurescu, prezentand brosura.

Citeste si:

Ministrul de Externe al Germaniei s-a aflat, luni, in Romania, unde s-a intalnit si cu presedintele Klaus Iohannis, la Cotroceni, precum si cu premierul Victor Ponta.

Steinmeier a mers si la Sibiu, unde, alaturi de presedintele Iohannis, a participat la vernisajul unei expozitii despre minoritatea germana din Romania, la Muzeul Brukenthal. Tot luni seara, ministrul german de Externe a primit titlul de cetatean de onoare al municipiului Sibiu, din partea primarului interimar Astrid Fodor. De asemenea, el participa, la Sala Thalia din Sibiu, la manifestarile organizate cu ocazia implinirii a 25 de ani de la infiintarea Forumului Democrat al Germanilor din Romania.

Sursa foto: Mediafaxfoto, via AP