”In cazul cererii DNA de arestare preventiva a lui Dan Sova, PSD si Victor Ponta se pregatesc de o noua obstructionare a justitiei. Cred ca Victor Ponta va cere parlamentarilor PSD sa voteze impotriva ridicarii imunitatii lui Dan Sova in dosarul Turceni-Rovinari pentru ca itele acestei afaceri pot duce chiar la el. Cine stie daca Dan Sova, ipotetic vorbind, aflat in arest preventiv ar incepe sa spuna tot ce stie despre cei implicati in dosarul Turceni-Rovinari? Protejandu-l pe Dan Sova, PSD l-ar proteja de fapt, pe Victor Ponta. In aceasta logica, PSD si premierul prefera un scandal mediatic si politic daca asta le ofera garantii ca vor musamaliza lucrurile macar o perioada. Dan Sova si Victor Ponta au crescut politic impreuna si se vor prabusi tot impreuna”, a precizat Ovidiu Raetchi, citat de Mediafax.

Deputatul PNL a adaugat ca, pentru a nu mai avea aceste dezbateri despre blocarea justitiei de catre Parlament, PSD trebuie sa voteze initiativa legislativa a PNL care prevede urgentarea si simplificarea procedurilor privind ridicarea imunitatii parlamentarilor vizati de anchete penale.

”Asa cum s-a intamplat si in cazul lui Laszlo Borbely, PSD va folosi majoritatea din Parlament pentru a-si proteja colegul cu probleme cu legea. Acuzatiile sunt deosebit de grave si sunt recunoscute, indirect, chiar de Dan Sova. Daca el pretinde ca e nevinovat, atunci de ce a dispus distrugerea tuturor hardurilor de la calculatoarele societatii de avocati, asa cum arata DNA? Pentru ca justitia sa nu mai ajunga la mana Parlamentului, solutia pe care o are PSD este foarte simpla: sa inceteze sa mai puna bete-n roate initiativei legislative a PNL care prevede urgentarea si simplificarea procedurilor privind ridicarea imunitatii parlamentarilor vizati de anchete penale. Victor Ponta si PSD trebuie sa aiba curajul sa voteze aceasta initiativa legislativa in cel mai scurt timp posibil”, a mai aratat deputatul PNL.

Citeste si:

Procurorul sef al DNA a trimis, astazi, procurorului general al Parchetului instantei supreme referatul pentru sesizarea Parlamentului, ca acesta sa incuviinteze retinerea si arestarea preventiva a senatorului PSD Dan Sova, pentru trei infractiuni de complicitate la abuz in serviciu. Anchetatorii cer incuviintarea retinerii si arestarii senatorului in dosarul privind contractele incheiate de firma sa de avocatura cu complexurile Turceni si Rovinari.

Procurorii au date si indicii ca Sova a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, in incercarea de a-si dovedi nevinovatia. Mai mult, el a dispus distrugerea toate hardurile calculatoarelor societatii de avocati, pentru a ascunde corespondenta purtata prin e-mail intre societatea de avocati si conducerile celor doua complexuri energetice

Sursa foto: Mediafax Foto