Povestea afacerii Sova-Ponta din dosarul "Turceni/Rovinari"

Dosarul DNA „Turceni/Rovinari” a pornit in urma cu un an de la mai multe sesizari ale ANAF depuse in 2011, scrie Adevarul. Atunci, ANAF a constatat ca atat la Complexul Energetic Rovinari, cat si la cel din Turceni, au fost incheiate contracte care au prejudiciat statul.

Astfel, in august 2014, procurorii anticoruptie au decis, in urma investigatilor efectuate in acest caz, sa inceapa urmarirea penala pe numele senatorului Dan Sova pentru trei fapte de complicitate la abuz in serviciu, dupa ce in perioada 2007-2008 firma „Sova si Asociatii” a incheiat trei contracte de asistenta juridica cu complexurile Turceni si Rovinari, in urma carora acestea ar fi fost prejudiciate cu aproape 3,5 milioane de lei.

In acest fel, Sova ar fi contribuit la decizia lui Cristea de a incheia ilegal, pe 13 februarie 2008, contractul de asistenta juridica intre CET si SCA "Sova si Asociatii". De asemenea, ar fi conceput termenii si conditiile contractului si l-a semnat din partea SCA "Sova si Asociatii", obtinand un folos necuvenit pentru societate de 1.242.018 lei (inclusiv onorariul de succes), sustin procurorii anticoruptie.

Cititi mai mult in Adevarul.

Citeste si:
Victor Ponta si Dan Sova, achitati in Dosarul Turceni-Rovinari
Victor Ponta si Dan Sova,...
Citeste si:
Care sunt primele simptome care apar in caz de coronavirus?
Care sunt primele simptome...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri