Fostul premier Victor Ponta a ajuns, vineri in jurul pranzului, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, unde are loc un nou termen din dosarul Turceni-Rovinari, in care este acuzat alaturi de fostul ministru Dan Sova, conform Mediafax.

Fostul premier Victor Ponta participa, vineri, la o noua sedinta de judecata in dosarul Turceni Rovinari, in care este cercetat pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala si spalarea banilor, fapte pe care le-ar fi comis in calitate de avocat.

Victor Ponta a fost apostrofat la intrarea in sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ), cateva persoane strigand "Plagiatorul". Fostul premier a refuzat sa raspunda intrebarilor jurnalistilor.

Tot la sediul ICCJ, a ajuns vineri si fostul ministru al Transporturilor, Dan Sova, acuzat in acelasi dosar de complicitate la abuz in serviciu, fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani.

Potrivit procurorilor DNA, in perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, prin Cabinet Individual de Avocat "Victor-Viorel Ponta" a obtinut de la SCA "Sova si Asociatii" suma 181.439,98 de lei, pentru activitati, care insa in realitate nu s-au efectuat.

Citeste si:
Victor Ponta, suspectat de evaziune fiscala intr-un dosar
Victor Ponta, suspectat de...

Victor Ponta este primul premier post-decembrist trimis in judecata in timpul mandatului sau.
Procurorii i-au trimis in judecata si pe Laurentiu-Dan Ciurel, director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA (CER), acuzat de trei infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al

Complexului Energetic Turceni (CET), acuzat de cinci infractiuni de abuz in serviciu, cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul, din care una in forma continuata, si Laurentiu-Octavian Graure, la data faptelor director economic al CET, acuzat de abuz in serviciu cu obtinere de foloase necuvenite pentru altul.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Victor Ponta si Dan Sova, achitati in Dosarul Turceni-Rovinari