Darius Valcov i-a inaintat, duminica, premierului Victor Ponta demisia din functia de ministru al Finantelor, pentru acest post nefiind inca nominalizat un inlocuitor.

"Premierul va mai amana cateva zile nominalizarea unui nou ministru, in asteptarea finalizarii proiectului noului Cod Fiscal", au declarat surse oficiale citate de Mediafax.

Informatia a fost confirmata de premierul Victor Ponta, care a sustinut, intr-o interventie la Romania TV, ca Valcov a demisionat la pranz si ca el l-a anuntat despre acest lucru duminica dupa-amiaza pe presedintele Klaus Iohannis.

Ponta a precizat ca i-a acceptat demisia lui Valcov, dar i-a cerut sa prezinte totusi in Guvern noul Cod Fiscal si noul Cod de Procedura Fiscala.

Intrebat daca a vorbit cu Iohannis inainte ca acesta sa transmita solicitarea ca Valcov sa fie revocat, Ponta a sustinut ca nu stie exact "succesiunile", dar ca a vorbit tot duminica dupa-amiaza cu seful statului si ca i-a spus ce a discutat cu Valcov, precum si ca il va consulta in prealabil cand va avea o propunere pentru postul de ministru al Finantelor.

"Nu stiu sa spun exact succesiuni de minute, nu am urmarit", a adaugat Ponta.

Duminica dupa-amiaza, Presedintia a transmis un comunicat in care presedintele Klaus Iohannis ii solicita premierului Victor Ponta sa demareze procedura de revocare din functia de ministru al Finantelor a lui Darius Valcov, mentionand ca s-ar fi asteptat ca Valcov sa demisioneze, avand in vedere ca procurorii DNA au dispus efectuarea urmaririi penale.

"Avand in vedere ca procurorii din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie au dispus efectuarea urmaririi penale fata de ministrul Finantelor, domnul Darius Valcov, m-as fi asteptat ca domnul Valcov sa demisioneze din functie, intelegand ca afecteaza activitatea si credibilitatea guvernului, ceea ce nu s-a intamplat. In aceasta situatie, solicit premierului Victor Ponta sa demareze procedura de revocare din functia de ministru al Finantelor a domnului Darius Valcov", spune presedintele Iohannis in mesaj, conform unui comunicat al Administratiei Prezidentiale.

Ministrul Darius Valcov a fost audiat, vineri seara, la Directia Nationala Anticoruptie, unde procurorii i-au adus la cunostinta faptul ca este suspect de trafic de influenta.

La iesirea din sediul DNA, Valcov a spus ca este nevinovat si a negat ca ar fi luat mita.

In acelasi dosar, mai sunt urmariti penal si primarul din Slatina, Minel Prina, in cazul caruia instanta suprema a decis, sambata seara, sa fie plasat in arest la domiciliu, precum si Lucian Petrut Susala, director al SC Imobiliare Consloc SRL, firma administrata de Primaria Slatina. In cazul acestuia, instanta suprema a decis arestarea preventiva.

Prina este suspectat de complicitate la infractiunea de trafic de influenta, in timp ce Susala este urmarit penal pentru fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la infractiunea de trafic de influenta, evaziune fiscalas si spalare de bani.

Anchetatorii au dispus, in acelasi dosar, cercetarea sub control judiciar a lui Bogdan Petrica Timofte si a lui Cristian Constantin Tomescu. Ambii sunt suspectati de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la infractiunea de trafic de influenta, evaziune fiscala si spalare de bani.

Potrivit DNA, in 2009, administratorul unei societati comerciale l-a contactat pe Darius Valcov, care la acel moment era primar al municipiului Slatina. Omul de afaceri i-a propus lui Valcov ca, in schimbul oferirii sprijinului in influentarea factorilor de decizie din cadrul autoritatii contractante, pentru a castiga licitatii de lucrari pentru obiective situate in municipiul Slatina, in orasele Scornicesti, Piatra Olt si Draganesti, sa ii dea 20% din valoarea sumelor incasate (fara TVA), conform contractelor de executie a respectivelor lucrari.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Politic »


Comunicate de presă

Vrei ca informatia ta sa ajunga la publicul tau tinta? Publica un comunicat de presa →


Setari Cookie-uri