Jay Janzen, un purtator de cuvant al NATO, a raspuns miercuri pe Twitter printr-o lectie de geografie ironica unui purtator de cuvant al diplomatiei ruse, care spunea ca mobilizarea de trupe NATO in Romania este o provocare.

"Rusia afirma ca exercitiile defensive din Romania sunt «provocatoare»", a scris el, postand o harta, in care arata ca Romania si Rusia se afla la 1.000 de kilometri distanta. "Folosesc aceeasi harta?", adauga el, ironic. De cand a fost postat pe Twitter, saptamana trecuta, mesajul a fost repostat de sute ori, potrivit Mediafax.

Planurile Aliantei Nord-Atlantice de a suplimenta capacitatile militare din Romania sunt "provocatoare", a declarat miercuri Aleksandr Lukasevici, un purtator de cuvant al Ministerului rus de Externe, apreciind ca Bucurestiul "sacrifica stabilitatea regionala de dragul strategilor" din alte parti ale lumii. Dupa anexarea Crimeei de catre Moscova, anul trecut, liderii Aliantei Nord-Atlantice au aprobat planuri de consolidare a apararii Europei de Est si crearea unei forte de reaztie ultrarapida de 5.000 de oameni.

NATO a efectuat saptamana trecuta primele exercitii ale acestei forte de reactie rapida, la care au participat cel putin 1.500 de militari.

Traian Basescu dupa reactia...
Citeste si: Basescu critica reactia lui Ponta cu privire la de Rusia


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Politic »Citeste si
Ponta raspunde Rusiei: Romania nu poate fi intimidata de amenintari