Alina Gorghiu a declarat, vineri, la Congresul UDMR, ca cetatenii Romaniei, fie ca sunt romani sau maghiari, asteapta de la partidele politice un alt mod de a face politica, transmite corespondentul Mediafax.

"Cetatenii Romaniei, fie ca sunt romani sau maghiari sau de alte etnii, asteapta un alt mod de a face politica, de la noi, de la PSD, de la UDMR si cred ca avem obligatia de a onora aceasta asteptare. Se doresc figuri noi in politica, e nevoie de experienta in politica, de lideri competenti, de respectarea unor criterii de integritate, e un moment oportun sa regasim standardele politice. Atat PNL, cat si UDMR, au puterea sa se schimbe pe ele insele si sa schimbe politica romanesca. Daca, insa, partidele politice nu vor intelege si nu vor tine cont de dorinta societatii de schimbare, esecul nu va fi doar electoral. Daca politica romaneasca va mima schimbarea, exista riscul ca pe fondul unor dezamagiri populare sa apara forte politice nocive pentru democratie”, a spus Gorghiu.
Potrivit acesteia, cand partidele esueaza si democratia poate esua, in conditiile in care "se gasesc mereu forte extremiste anti-democratice gata sa profite de dezamagirea cetatenilor”.

"Purtam impreuna, lideri si partide politice, o mare responsabilitate pentru viitorul cetatenilor din Romania, sper sa avem puterea de a merge pe drumul consolidarii democratiei si statului de drept”, a conchis liderul liberal. Cel de-al 12-lea Congres al UDMR se desfasoara in perioada 17 - 18 aprilie la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca. Singurul candidat pentru functia de presedinte al Uniunii este actualul lider al uniunii, Kelemen Hunor.