Alina Gorghiu a spus, duminica, intr-o conferinta de presa, ca situatia TVR este in continuare grava si continua sa se agraveze, iar daca lucrurile vor continua in aceasta maniera se va ajunge in punctul in care nu va mai putea fi salvata televiziunea publica, potrivit Mediafax.

"Constat ca, in ciuda faptului ca am abordat acest subiect de foarte multe ori, si eu, si oameni din societatea civila interesati de destinul Televiziunii Romane, din partea cealalta, din partea factorului guvernamental, nu vedem decat pasivitate. Se prefigureaza, in schimb, o lovitura de forta, care inseamna, din nou, politizarea excesiva a acestei institutii de presa. Vorbesc despre inlaturarea actualei conduceri si mobilizarea PSD pentru aducerea la putere a unei echipe loiale obiectivelor PSD. Nu uitati ca 2016 reprezinta un an electoral cu doua tipuri de alegeri: locale si generale, si stiti foarte bine ce capacitate extraordinara are PSD sa transforme in vehicul electoral al PSD televiziunea publica atunci cand pune mana pe ea”, a spus Alina Gorghiu.

Ea a adaugat ca nu crede ca schimbarea directorului TVR este raspunsul necesar pentru rezolvarea crizei cronice in care se afla televiziunea publica, solicitand public presedintelui interimar al PSD, Liviu Dragnea, sa vina sa discute cu opozitia despre soarta TVR. "Nu cred, in calitate de copresedinte al PNL, ca schimbarea directorului TVR este raspunsul necesar pentru rezolvarea crizei cronice in care se afla televiziunea publica. Cred ca schimbarea reprezinta doar o tragere de timp, fiindca instalarea unui nou management n-ar face decat sa intarzie luarea de masuri concrete care sa ajute la redresarea situatiei televiziunii publice (...) De la Alba Iulia, ii cer lui Dragnea sa-si faca timp ca, inainte de orice decizie politica pe care o va lua in privinta televiziunii publice, sa vina sa discute cu opozitia pentru ca evident ne dorim sa nu fie politizata aceasta institutie”, a mai spus Alina Gorghiu.

Citeste si:

Copresedintele PNL a adaugat ca TVR are datorii care se ridica la aproximativ 150 de milioane de euro, in timp ce veniturile institutiei de presa sunt undeva la 5-6 milioane de euro pe luna, bani care asigura exclusiv functionarea curenta a acestei televiziuni. Alina Gorghiu a declarat ca, daca se va insista cu o propunere "de esenta PSD-ista" la conducerea TVR, PNL va vota impotriva schimbarii conducerii institutiei. Copresedintele PNL Alina Gorghiu se afla, duminica, intr-o vizita in judetul Alba, urmand sa participe, la Cugir, la manifestarile cultural artistice organizate in cadrul Festivalului „Toamna Cugireana”. Gorghiu va vizita, totodata, Spitalul din Cugir si va avea intalniri cu reprezentantii administratiei locale si cu liderii PNL din zona.

Sursa foto: Shutterstock.com/Telecomanda