Alina Gorghiu (foto) a criticat Guvernul PSD, acuzandu-l ca ”a mintit populatia inducand iluzia ca scaderea TVA inseamna automat si reducerea preturilor si a trimis, apoi, comisarii politici sa musineze rafturile magazinelor dupa preturile scapate de sub controlul partidului", potrivit Mediafax.

”Este atat de gresit, acest lucru. Nu de mici ceausesti avem nevoie la Palatul Victoria, ci de oameni care inteleg si respecta democratia, economia de piata si statul de drept! PNL trebuie sa se incadreze in afara extremelor, departe de patima populismului sau a cinismului. Va propun sa avem si pe viitor o linie echilibrata, dar ferma, care sa respinga deopotriva pomenile, cat si indiferenta fata de semeni. Implicarea nu este atributul stangii, ci doar al acelor politicieni care, indiferent de culoarea politica, refuza sa fie lenesi sau nepasatori”, a spus Alina Gorghiu, in sedinta conducerii PNL.

Ea a mai aratat ca politica de dreapta nu inseamna abandonul cetatenilor, ci reglementarea in interesul celor pentru care ne propunem sa guvernam.
”Vrem institutii puternice si corecte pentru ca noi credem ca acest lucru il va ajuta pe cetatean. Vrem stat de drept pentru ca doar asa il putem proteja pe cetatean de abuzuri si inegalitati. Vrem ca averea celor cu initiativa sa nu mai fie considerata drept un bun colectiv pentru ca stim ca ei produc locuri de munca si aduc bani la buget. Ceea ce nu vrem, insa, este ca preturile sa fie controlate de catre stat si trebuie sa avem curajul de a spune acest lucru, chiar daca nu vom fi populari”, a spus copresedintele PNL.

Alina Gorghiu, despre alocatii pentru copii

”In pofida ostilitatii actualei majoritati PSD, am reusit sa impunem dublarea alocatiilor pentru copii. Nu este act istoric, cu insemnatate peste sute de ani, dar, uneori, stiti, micile decizii contribuie la marile schimbari. Copiii nu sunt o categorie defavorizata si nici nu trebuie priviti drept o povara economica. Copii au drepturi legitime, iar familia, in ansamblul sau, reprezinta o valoare de dreapta, in care noi credeam la fel ca Partidul Popular European, la care suntem afiliati”, a spus aceasta.

Citeste si:

Ea a mai mentionat ca ”multi s-au intrebat de ce PSD nu a facut nimic pentru copii, de vreme ce, in mod eronat, se crede ca orice fonduri alocate de la bugetul de stat poarta emblema social-democratiei”.

"Bani aveau! Doar se lauda cu excedentul bugetar de cateva luni. Am putea crede ca toata grija si atentia lor s-au epuizat doar pentru ingrijirea si protejarea celor doi copii teribili ai acestui partid: Dragnea si Sova. Nu ar fi insa un raspuns complet. S-a chinuit atat de mult premierul sa economiseasca bani de la copii pentru a fi livrati primarilor PSD in perspectiva alegerilor de anul viitor si, ghinion, a fost suficienta o clipa de neatentie pentru PSD si un moment de combativitate pentru PNL, pentru ca PSD sa-si piarda pusculita electorala ascunsa in bugetul de stat”, a mai afirmat Alina Gorghiu.