PNL a modificat statutut : Alina Gorghiu, presedinte unic; Buda, mandatat sa valideze listele

Consiliul National de Coordonare al PNL a votat, sambata, in unanimitate, mai multe modificari la Statut, printre cele mai importante modificari fiind abrogarea articolului care prevede conducerea cu copresedinti si imputernicirea lui Daniel Buda sa semneze listele pentru alegerile parlamentare in locul lui Vasile Blaga.

”Sunt trei categorii de modificari la Statut. Sunt cateva clarificari de natura tehnica la capitolul membri de partid. Sunt articole de statut care sunt ajustate in asa fel incat punctele sa corespunda realitatii de astazi”, a spus secretar general al PNL, Ilie Bolojan, informeaza News.ro.

Potrivit acestuia, Articolul 154 din Statut care prevede structurile nationale de conducere tranzitorii se modifica in sensul in care structura nationala va fi dintr-un presedinte, iar articolul care prevede ca cei doi copresedinti sunt fostii presedinti a PNL si PDL se abroga.

Un articol care prevede modalitatea depunerii listelor de candidati pentru parlamentare a fost de asemenea modificat. Ilie Bolojan a mai supus la vot o decizie a Biroului Politic National prin care Daniel Buda este imputernicit sa semnze listele pentru paelamentare in locul lui Vasile Blaga.

De acum inainte listele vor fi semnate de presedintele partidului si de un prim-vicepresedinte imputernicit de fostul PDL.

Citeste si:
Sociolog: Avem un embrion de schimbare, însă nu trebuie să ne...
Sociolog: Avem un embrion de...
Citeste si:
Cum te afecteaza coronavirusul, in functie de afectiunile de care...
Cum te afecteaza...

”In unanimitate au fost aprobate modificarile. Va supun votului o decizie a BPN asa cum a fost ea aprobata. Ca sa validam decizia 149 din 9 octombrie prin care domnul Daniel Buda e imputernicit sa semneze listele pentru parlamentare in urma deciziei demisiei domnului Blaga”, a mai spus Bolojan.

Atat modifcarile la Statut, cat si mandatarea lui Buda au fost adoptate cu unanimitate de voturi.

Sursa foto: Agerpres Foto

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri