Calin Popescu Tariceanu a spus, vineri, la Congresul UDMR, ca libertatea individuala este desconsiderata si inca "mai bantuie fantomele regimului Basescu, pe langa cele ale comunismului", transmite corespondentul Mediafax.

"Astazi, in Romania, asistam la un asalt asupra valorilor fundamentale ale institutiilor democratice. Libertatea individuala este, din nou, desconsiderata, vedem oameni care sunt banuiti ca ar cadea sub incidenta legii, dar libertatea lor pare, in ochii altora, sa nu valoreze prea mult. Prezumtia de nevinovatie a disparut, sunt socat cand unii procurori vorbesc cu nonsalanta de plan de arestari. Unde suntem? Este regretabil ca nu numai fantomele comunismului mai bantuie prin Romania, dar si fantomele regimului Basescu. Privesc cu regret cum unii reprezentanti tineri ai opozitiei preiau discursul populist si demagogic al lui Basescu, discursul iresponsabil, care vizeaza distrugerea institutiilor fundamentale”, a spus Tariceanu.

Acesta a sustinut ca este nevoie de o politica de responsabilitate, pe care o asteapta si electoratul. In opinia lui Tariceanu, "modelele politice" din ultima perioada - incepand cu fostul presedinte si continuand cu "apropriatii lui colaboratori sau colaboratoare" - nu trebuie urmate.

Citeste si:

"Ma intreb de ce cancelarul Germaniei nu se da cu bicicleta, nu sare cu parasuta, nu poarta genti scumpe. Nu e cu nimic mai prejos decat ceilalti oameni daca ai o atitudine sobra, responsabila, si cu privirea indreptata spre viitor, catre constructie, nu catre distrugere si conflict”, a spus presedintele PLR.

La cel de-al 12-lea Copngres al UDMR sunt prezenti peste 770 de delegati si aproximativ 150 de invitati, intre care lideri politici din Ungaria si Romania: presedintele PSD, premierul Victor Ponta, liderul PLR, presedinte al Senatului, Calin Popescu Tariceanu, co-presedintii PNL Alina Gorghiu si Vasile Blaga, liderul PC, Daniel Constantin, vicepremierul Uugariei Semjén Zsolt, precum si alti politicieni de marca din Romania si strainatate.
Congresul se desfasoara in perioada 17 - 18 aprilie la Casa de Cultura a Studentilor din Cluj-Napoca, singurul candidat pentru functia de presedinte al Uniunii fiind actualul lider al uniunii, Kelemen Hunor.