Calin Popescu Tariceanu: Romania are un gen de democratie originala, care se apropie de cea din Rusia

Copresedintele ALDE, Calin Popescu Tariceanu, a declarat, vineri, la Slatina, ca Romania are "un gen de democratie originala", cu servicii secrete puternice care lucreaza "mana in mana" cu procurorii, ceea ce indeparteaza tara noastra de ideea statului de drept si o apropie de modelul din Rusia.

"La noi este un gen de democratie originala, care se apropie de democratia din Rusia, adica, democratia din Rusia este construita pe modelul servicii secrete puternice care dau tonul, procuratura care lucreaza mana-n mana cu serviciile si acesta este modelul pe care il copiem in Romania. Acesta nu este stat de drept. N-are nimic de-a face cu statul de drept", a spus presedintele Senatului, intr-o conferinta de presa, potrivit unui comunicat ALDE, citat de News.ro.

Tariceanu sustine ca el este printre politicienii care considera ca trebuie combatuta coruptia, care reprezinta "o plaga", dar acest demers nu trebuie sa presupuna si incalcarea drepturilor si libertatilor cetatenilor.

"Dupa cum vedem, Curtea Constitutionala este nevoita sa intervina si sa puna lucrurile in ordine, pentru ca in Romania ceea ce s-a intamplat a fost o deraiere de la normele de drept constitutional prin care serviciile secrete au fost transformate in instrumente de ancheta penala. Ancheta penala in statul de drept este facuta de organele judiciare, iar serviciile secrete nu fac parte din aceste structuri", a comentat Tariceanu recentul scandal al interceptarilor, dupa decizia CCR.

Citeste si:
Tăriceanu: Amânarea alegerilor locale nu ar fi o problemă...
Tăriceanu: Amânarea...
Citeste si:
8 remedii pentru ameliorarea durerii in gat
8 remedii pentru ameliorarea...

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Politic »Setari Cookie-uri