"Prefer hainele si pantofii de la producatorii locali. Am si discount-uri foarte mari" , a spus Steliana Miron, precizand ca o tinuta o costa in jur de 600 de lei. "Niciodata nu m-am imbracat de doua ori la fel. Prefer tinute mai ieftine", a mai spus "senatoarea sexy", pentru Evenimentul Zilei. Ea a recunoscut ca nu isi achizitioneaza hainele din indemnizatia de parlamentar. "Noroc cu sotul meu si cu parintii mei ca ma sustin financiar. Din salariul de la Parlament nu mi-ar ajunge banii nici pentru coafor", a mai spus ea.

Declaratia vine in contextul discutiilor despre pensiile speciale ale parlamentarilor, care se extind si in domeniul salariilor, si in conditiile in care indemnizatia de parlamentar se ridica la circa 1.000 de euro pe luna. Potrivit declaratiei de avere depuse in 2014, senatoarea Vasilica Steliana Miron a incasat in anul anterior 60.410 RON din indemnizatia de parlamentar, arata Hotnews.

"Tinutele de la Senat sunt, in mare parte, realizate la o fabrica din Suceava. In fiecare joi ma duc la fabrica si, impreuna cu doamnele de acolo, imi creez tinutele pentru saptamana urmatoare. Vineri ma duc la proba, iar sambata am tinutele acasa", a declarat Steliana Miron. Ea a precizat ca si majoritatea pantofilor din garderoba sunt facuti la comanda, tot in Suceava.

Parlamentarii vor pensii speciale

Atrasi de pensiile de serviciu pe care parlamentarii din alte state europene le primesc, 255 de senatori si deputati au semnat un proiect de lege prin care ar primi si ei acelasi tip de indemnizatii speciale, scriu jurnalistii de la Gandul.

Citeste si:

Concret, daca acest proiect ar fi adoptat, un parlamentar cu un mandat ar primi, dupa varsta de pensionare, 1.200 de lei in plus, cei cu doua mandate ar primi aproximativ 2.400 de lei, iar cei cu cel putin trei mandate ar ajunge sa castige din aceasta indemnizatie speciala maximum 4.000 de lei.

Dupa ce mai bine de o saptamana, proiectul de lege privind pensiile speciale ale parlamentarilor a fost mai mult un mit urban, acesta a fost inregistrat joi la Camera Deputatilor. Si nu doar atat, el a fost semnat de 255 de deputati si senatori de la toate partidele, dintre care 23 sunt liberali. Publicatia mentionata arata ca unii liberali au fost ”ademeniti” sa semneze acest proiect cu un tabel comparativ cu pensiile speciale ale alesilor din alte state europene. In explicatia initiatorilor, indemnizatiile speciale ar veni ca ”un drept firesc si echitabil”, tocmai pentru ca alesii sunt in slujba poporului.

Sursa foto: Senatul Romaniei